040 269 69 49
Meer dan 50 jaar ervaring Een 9,2 op Funda
12+

Oranjekade, Helmond

58 woningen

In het centrum van Helmond, op de voormalige EDAH-locatie, ontstaat een fraaie nieuwe buurt genaamd Oranjekade Helmond.

In Oranjekade Helmond worden totaal ca. 265 woningen en appartementen gerealiseerd in diverse prijsklassen – zowel in koop als huur. Met aan de ene zijde het water van de Zuid-Willemsvaart en aan de andere zijde het nieuwe aan te leggen park aan de Torenstraat, ontstaat hier een zeer hoogwaardig woon-, winkel en recreatiegebied. De naam Oranjekade verwijst niet alleen naar de kade aan het kanaal, maar ook naar de populaire Oranjebuurt aan de overzijde van het kanaal.

Woningaanbod Oranjekade

Goed nieuws! De eerste woningtypes in het plan Oranjekade Helmond staan online bij het woningaanbod met vanaf prijzen en basiskenmerken. Wil jij niets missen over het woningaanbod? Meld je dan aan via het contactformulier.

De impressies zijn (deels) conceptbeelden. Dit betekent dat details nog kunnen gaan wijzigen. De woningplattegronden volgen in een later stadium. De architecten zijn op dit moment namelijk nog druk bezig met het uitwerken van de woonindelingen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is essentieel voor de voortgang van het plan Oranjekade. Naar verwachting wordt het ontwerp van het bestemmingsplan voor de zomervakantie 2020 ter inzage gelegd. Wanneer we geen vertraging oplopen, bijvoorbeeld door ingediende zienswijzen of bezwaren, dan kan het bestemmingsplan eind 2020 onherroepelijk zijn.

Verkoopprocedure

De koopwoningen in het Oranjekade Helmond gaan gefaseerd in de verkoop.

FASE 1
Wij zijn gestart met de verkoop van de 1e fase. De 1e toewijzingsronde heeft plaats gevonden. Heeft u interesse? Informeer dan bij Inge Lewandowski of Femke de Laat naar de beschikbaarheid.

FASE 2
Dit zijn de 58 koopwoningen in de bouwblokken J, K en O. Naar verwachting start de verkoop van fase 2 1e kwartaal van 2021.

Wil je niets missen over de start verkoop? Meld je dan aan via de website en ontvang de digitale nieuwsbrieven met updates over de actuele planning.

Diversiteit in alle opzichten

Oranjekade wordt voor bijna iedereen bereikbaar. Verdeeld over 15 woongebouwen komen circa 265 huur- en koopwoningen in allerlei soorten, vormen en maten. Denk aan herenhuizen en stadswoningen met meerdere woonlagen, studio’s en penthouses. De woonoppervlaktes variëren van circa 40 m² tot ongeveer 200 m².

Helmond: Wonen tussen het groen én vlak bij het water

In het hele gebied heeft groen de overhand. In de openbare ruimte aan de Kanaaldijk, in het nieuwe Watertorenpark en ook in de groen ingerichte binnenpleinen. Samen met het kabbelende kanaalwater geeft dit het plan een gezonde en rustgevende uitstraling.

Indien je op de hoogte gehouden wil blijven van het project dan kun je je inschrijven via deze link.

Kenmerken
Status
in verkoop
Prijs
n.n.b.
Contact

Meer weten over dit prachtige project? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om al je vragen te beantwoorden of om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

vb&t Makelaars Nieuwbouw
nieuwbouw@vbtmakelaars.nl
088 5454645
Contact over dit plan