Bart Pype 16 juni 2018

Bouwkundige keuring

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden en nu is het tijd om de zakelijke kant van de koop in te gaan. Op dit moment zie je alles door een roze bril en daardoor merk je de eventueel mindere kanten van de woning niet op. Toch is het belangrijk om deze te checken, want je gaat een grote investering doen en daarom moet de woning wel zijn zoals jij dat wilt. Misschien heeft het huis wat achterstallig onderhoud of verborgen gebreken die op het eerste gezicht niet te zien zijn. Daarom kun je een bouwkundige keuring uit laten voeren. Zo voorkom je dat je na de koop voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat is een bouwkundige keuring?

Met een bouwkundige keuring krijg je inzicht in de bouwtechnische staat van een woning. Zo weet je wat je koopt. Bij de aankoop van oudere huizen is een bouwtechnische keuring zeker aan te raden, omdat de kans op achterstallig onderhoud bij deze huizen groter is. Maar ook bij nieuwere huizen kan het verstandig zijn om een keuring te laten uitvoeren. De inspectie wordt door een onafhankelijk bouwkundig inspecteur uitgevoerd en kost een paar honderd euro. Tijdens de keuring wordt er vastgesteld welke gebreken het huis heeft en welk onderhoud het nodig heeft om het in goede staat te krijgen. Zo weet je als koper van tevoren hoeveel geld je kwijt zult zijn aan onderhoud.

De keuring

Tijdens de keuring worden alle onderdelen van de woning geïnspecteerd. Daarna stelt de inspecteur een rapport over de kwaliteit van de woning op. Dit rapport geeft je een overzicht van de eventuele gebreken van de woning, achterstallig onderhoud en herstelkosten die hiermee gepaard gaan. In het rapport worden de herstelkosten opgesplitst in directe kosten en kosten op termijn. De kosten op termijn zijn de herstelkosten van reparaties aan gebreken die binnenkort kunnen ontstaan.

Wanneer laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?

Wil je weten wat je koopt en welke kosten je in de nabije toekomst kunt verwachten? Laat dan een bouwkundige keuring uitvoeren. Maar wanneer kun je dit het beste doen? In ieder geval voordat je de definitieve koopovereenkomst tekent. Als je bij het uitbrengen van een bod rekening wilt houden met de uitkomst van de keuring dan kun je de keuring voor of tijdens de onderhandelingen laten doen. Zijn de onderhandelingen al achter de rug? Dan is het slim om het resultaat van de bouwtechnische keuring als ontbindende voorwaarde in het voorlopige koopcontract te laten opnemen. Als blijkt dat de kosten van de gebreken aan het huis hoger zijn dan je in het koopcontract hebt afgesproken, kun je de koop nog laten ontbinden. Bepaal dus van tevoren welke herstelkosten je acceptabel vindt en laat dit opnemen in de ontbindende voorwaarden.

Door het aangaan van de samenwerking met Perfect Bouwexperts met de onderdelen Perfect bouwbegeleiding en Perfect Goedgekeurd wonen kunnen wij diensten leveren rondom het uitvoeren van een bouwkundige keuring bij zowel bestaande bouw als nieuwbouw! Door de  bundeling en koppeling van deze specialismen biedt Perfect Bouwexperts een breed, gevarieerd en ervaren kennisplatform.

Dus wil jij goed gekeurd wonen? Wij bieden je nu deze mogelijkheid.

Meer lezen over Perfect Bouwexperts? Kijk dan hier: www.perfectbouwexperts.nl

terug naar overzicht

Our customers rate us 9 out of 10!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Create a search profile