Bart Pype 2 juli 2018

Hoe vind ik mijn ideale huis?

Ben jij op huizenjacht, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen met het filteren van kandidaat-woningen? Wij hebben een lijstje voor je waardoor je snel op een rijtje hebt waar je precies naar op zoek bent. Zo heb je een duidelijk inzicht in al jouw woonwensen. Naar wat voor soort huis ben je op zoek, welke faciliteiten wil je in de buurt hebben, wat is het minimum aantal kamers en hoe toekomstbestendig moet het huis zijn? Allemaal belangrijke punten om op te letten. Met dit lijstje kom je een heel eind met het filteren van woningen!

Budget

Het minst leuke, maar wel het belangrijkste om mee te beginnen: wat is je budget? Door dit van tevoren vast te stellen voorkom je tijd verspilt aan huizen die te duur voor je zijn. Bij vb&t Makelaars kun je altijd terecht voor hypotheekadvies. Zo weet je precies wat jouw situatie is en ga je met een realistische blik op huizenjacht!

Woonoppervlakte

Een ander belangrijk criterium bij je zoektocht is de grootte van het huis. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het aantal personen die eventueel met je mee verhuizen. Heb je een gezin met vier kinderen of woon je met zijn tweeën? Denk bij het bepalen van de woonoppervlakte die je ongeveer nodig hebt ook aan de toekomst. Wellicht verandert je woonsituatie binnen een aantal jaar en heeft dit invloed op de woonoppervlakte die je dan nodig hebt.

Bouwstijl

Van wat voor soort bouwstijl word jij blij? Dat is een heel persoonlijk criterium, maar wel belangrijk om over na te denken. Hoe een huis er uitziet is namelijk van grote invloed op het gevoel dat je bij een huis krijgt. Weet je niet zo goed wat je mooi vindt? Kijk dan online eens naar wat huizen en bouwstijlen.

Indeling

De indeling van een huis is bepalend voor hoe jij je huis gebruikt. Iedereen heeft een andere smaak en vindt andere kanten praktisch. Bedenk daarom van tevoren wat voor jou de belangrijkste criteria voor de indeling van je nieuwe huis zijn. Hoeveel slaapkamers moet het huis hebben? Wil je een open, half-open of gesloten keuken? Bad, douche of allebei? Heb je een garage en een tuin of balkon nodig?

Onderhoudsstaat

Een huis dat qua bouwstijl en indeling helemaal naar wens is klinkt super. Maar wat als er grote onderhoudsklussen nodig zijn? Ben je bereid veel te klussen voordat je het huis kunt betrekken of moet het huis al in perfecte staat zijn? Afhankelijk van de grootte van het onderhoud wat er gedaan moet worden kun je kijken of dit past binnen je budget.

Voorzieningen in de buurt

Misschien vind jij het niet fijn om een half uur te moeten rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt of school. Of vind je het juist belangrijk dat de snelweg of het openbaar vervoer om de hoek zitten? Bedenk welke voorzieningen je graag in de buurt wilt hebben. Als je huizen aan het selecteren bent kun je het beste even via Google Maps kijken waar deze voorzieningen liggen ten opzichte van het huis.

De omgeving

Als jij je ideale huis hebt gevonden moet je je niet alleen in het huis zien wonen, maar ook in de omgeving. Houd je bijvoorbeeld van rust, dan is het niet handig om aan een drukke straat te wonen. Als je kleine kinderen hebt is een kindvriendelijke wijk natuurlijk fijn. Dit soort dingen kun je bij het bezichtigen van een huis zelf bekijken door een rondje door de buurt te rijden of vragen aan de verkoper.

Toekomstbestendigheid

Een huis dat voor je huidige woonsituatie perfect is, is misschien over vijf jaar te krap of juist te groot. Het is goed om je plannen voor de toekomst mee te nemen in het maken van een keuze voor een huis. Heb je een kinderwens of heb je een baan waarvoor je over een aantal jaar weer moet verhuizen? Belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het maken van een keuze voor een huis.

Waarschijnlijk zijn niet alle criteria op het lijstje even belangrijk voor je. Daarom is het handig om op te schrijven aan welke eisen het nieuwe huis echt moet voldoen en welke eigenschappen minder noodzakelijk zijn. Zo voorkom je dat je te snel huizen afstreept en misschien een goede kandidaat misloopt.

Heb je vragen over het kopen van een huis of wil je hulp bij het vinden van jouw droomwoning?

Wij helpen je graag verder, dus neem gerust contact op!

terug naar overzicht

Our customers rate us 9 out of 10!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Create a search profile