Tips voor de Open Huizen Dag

5 maart 2020

e NVM Open Huizen Dag van 28 maart is geannuleerd.

Aanleiding is de toename van het aantal gevallen van besmettingen van het Coronavirus in Nederland. Uiteraard ben je vrij om (digitale) bezichtigingen in te plannen bij woningen, waar je graag wilt gaan kijken. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag zal plaats vinden op 3 oktober 2020. 

Ben jij op zoek naar een huis? Kom dan naar de Open Huizen Dag! De ideale manier om je te oriënteren op de huizenmarkt en een kijkje te nemen in verschillende huizen. Wil jij goed voorbereid op pad gaan en optimaal gebruik maken van deze gelegenheid? Lees dan deze handige tips voor de Open Huizen Dag!

1) Bepaal je route

De Open Huizen Dag geeft je de kans om in vier uur een aantal huizen te bekijken. Afhankelijk van het aantal huizen dat je wilt bezichtigen is het handig om van tevoren een route uit te stippelen. Zo kom je minder snel in tijdnood en kies je voor de meest efficiënte route.

2) Doe vooronderzoek

Als je je niet alleen wilt oriënteren op de huizenmarkt, maar echt op zoek bent naar een woning kun je vast nadenken over je woonwensen. Dit maakt ook het selecteren van de huizen die je wilt bezichtigen makkelijker. Wat is je budget, hoeveel slaapkamers, wil je een tuin of balkon, welke locatie? Tijdens de bezichtigingen kun je aan de hand van deze criteria sneller zien in hoeverre een huis geschikt is. Natuurlijk hoeft een huis niet aan al je woonwensen te voldoen, maar zo houd je de bezichtigingen wel overzichtelijk.

3) Maak aantekeningen en foto’s

Waarschijnlijk zul je tijdens de Open Huizen Dag meerdere huizen gaan bezichtigen. Het is na afloop lastig om je precies te herinneren wat je bevindingen van ieder huis waren. Zorg daarom dat je aantekeningen maakt, zodat je hier later op terug kunt vallen. Door ook foto’s te maken kun je de huizen makkelijker met elkaar vergelijken. Vraag uiteraard wel even toestemming aan de verkopers.

4) Stel vragen

De eigenaren van de huizen die jij bezoekt zijn de hele tijd aanwezig. Maak hier slim gebruik van en stel ze vragen. De bewoner weet het meeste over het huis en de buurt, dus dit is je kans om aan informatie te komen die je het beste van de verkoper kunt krijgen. Vraag bijvoorbeeld hoe lang het huis al te koop staat of waarom ze verkopen. Ook je vragen over de buren en de buurt kan de verkoper het beste beantwoorden.

5) Doe nog een bezichtiging

Bezichtig je een huis waar je serieuze interesse in hebt? Ga dan gewoon nog een keer kijken. Waarschijnlijk was het tijdens de Open Huizen Dag drukker in het huis en bovendien heb je meerdere huizen bekeken die dag. Het kan dus geen kwaad om nog een bezichtiging te plannen zodat je eens rustig rond kunt kijken. Wellicht zie je weer nieuwe dingen of kun je nog wat extra vragen stellen aan de verkoper.

Wil jij weten welke huizen bij jou in de buurt meedoen aan de Open Huizen Dag? Kijk dan in het overzicht onder ons aanbod. Als je besluit om huizen te gaan bezichtigen, neem dan onze checklist huis bezichtigen mee zodat je niets vergeet!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan