Bart Pype 23 juni 2018

Vraagprijs huis bepalen

Wanneer je op het punt staat je huis te verkopen is een van de eerste dingen waar je over na gaat denken de vraagprijs. Je wil je huis het liefst zo snel mogelijk verkopen en een reële vraagprijs draagt hier absoluut aan bij. Wanneer jij jouw huis via ons verkoopt adviseren wij jou altijd hierin. Maar hoe wordt deze bepaald en wat is wel en niet inbegrepen in deze prijs? In dit artikel leggen we je uit hoe het bepalen van de vraagprijs van je woning wordt aangepakt.

Vergelijk het woningaanbod

Bij het maken van een inschatting van de waarde van je woning wordt rekening gehouden met een aantal kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan wat voor soort woning het is (tussenwoning, hoekhuis, vrijstaand, etc.), de woon- en perceeloppervlakte en uitbouw. Om een beetje een idee te krijgen van de ‘normale’ vraagprijs voor huizen die vergelijkbaar zijn met die van jou kun je vooraf al op Funda kijken. Zoek naar huizen bij jou in de buurt die ongeveer even groot zijn, met vergelijkbare ruimtes en ligging.

De vraagprijs is natuurlijk niet hetzelfde als het daadwerkelijke verkoopbedrag. Bij het bepalen van de vraagprijs wordt gekeken naar wat vergelijkbare huizen op hebben geleverd?

Wat zit wel en niet bij de vraagprijs?

Jouw huis is helemaal aangepast naar jouw smaak en je hebt wellicht wat investeringen gedaan voor de tuinaanleg, vloer, gordijnen en rolluiken. Neem je deze mee naar je volgende huis of laat je deze achter voor de nieuwe bewoner? Met deze beslissing wordt rekening gehouden bij het bepalen van de vraagprijs. Wanneer er een koper is kun je hier concretere afspraken over maken, zodat hier geen onduidelijkheden over ontstaan.

Wat wil je zelf overhouden?

Door rekening te houden met bovenstaande factoren komen wij uit op een marktconforme vraagprijs, maar het is ook belangrijk om zelf te bedenken wat je aan de verkoop wilt overhouden. Ga na wat je zelf voor de woning hebt betaald, welke investeringen heb je gedaan en in welke staat laat je het achter? Heb je de woning gekocht in een goede of slechte periode voor de huizenmarkt? Ook dit zijn factoren waarmee wij rekening houden bij het bepalen van een vraagprijs.

Gratis waardecheck

Om vooraf te bekijken of je jouw woning te koop kunt zetten met een realistische vraagprijs kun je een gratis waardecheck laten uitvoeren. Eén van onze makelaars komt dan bij je langs om een inschatting van jouw woning te maken. De makelaar houdt hierbij ook rekening met de ligging en prijzen van vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn. Zo krijg je makkelijk en snel een objectief beeld van de waarde van je woning. Wil jij weten hoeveel jouw woning waard is? Vraag dan vrijblijvend een gratis waardecheck aan!

terug naar overzicht

Our customers rate us 9 out of 10!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Create a search profile