Bart Pype 13 mei 2018

Waarom een aankoopmakelaar?

In de tijd waarin er krapte is op de woningmarkt kan het inzetten van een aankoopmakelaar interessant zijn. Zoals je weet stijgen de prijzen en worden woningen vaak al verkocht voordat ze zelfs op Funda komen. Hoe koop je in deze tijd een huis en hoe kan een aankoopmakelaar je daarbij helpen? We vertellen je er alles over in dit artikel!

Wat is een aankoopmakelaar?

We kennen allemaal de verkoopmakelaar. Een makelaar die je bijstaat tijdens het verkopen van jouw huis. Een aankoopmakelaar doet het tegenovergestelde voor je. Hij/zij behartigt namelijk jouw belangen als koper van een woning. Deze persoon bezit veel kennis en ervaring met het kopen van huizen waarvan jij kunt profiteren. Wil je weten waarom je een aankoopmakelaar ‘moet’ inschakelen? Lees dan snel verder.

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een aankoopmakelaar in de arm moet nemen. De 4 belangrijkste redenen zullen we hieronder kort voor je toelichten:

1. De makelaar heeft inzicht in de markt

Tegenwoordig kun je zelf handig huizen zoeken op Funda. Toch bezit een makelaar nog steeds over meer informatie over de huizenmarkt. Woningen verschijnen normaal gesproken pas na een week op Funda. Grote kans dat de woning al verkocht is, of dat interessante woningen snel weg zijn. Een aankoopmakelaar weet vaak al van tevoren welke woningen in de verkoop kunnen en kan je hierover informeren.

2. De aankoopmakelaar onderhandelt

Onderhandelen en verkopen is een vak apart. Zeker als je commercieel niet zo sterk bent, is het inschakelen van een aankoopmakelaar interessant. Belangrijk bij het onderhandelen is namelijk dat je weet wat een redelijke prijs is voor een woning. Daarbij heeft de makelaar inzicht in wat een vergelijkende woning heeft opgebracht!

3. Koop geen huis met gebreken

We weten als geen ander dat een makelaar geen bouwkundige is. Toch durven we met zekerheid te zeggen (tenzij je een bouwkundige bent), dat deze de staat van een huis goed kan beoordelen. Tijdens de bezichtiging let hij/zij op andere aspecten van het huis, waarbij jij hoogstwaarschijnlijk zult kijken naar de potentie van een huis. Wel adviseren we je altijd bij een bestaande woning om een bouwkundig rapport te laten maken om verrassingen achteraf te voorkomen!

4. Controle van de kleine lettertjes

Helaas ontbreken de kleine lettertjes niet in koopcontracten. Vervelend, zeker als je niet dagelijks een koopcontract krijgt voorgeschoteld. Een aankoopmakelaar neemt voor jou het contract door en zorgt dat alles klopt. Zo weet je zeker dat je verantwoord een overeenkomst sluit!

Overweeg jij na het lezen van dit artikel een aankoopmakelaar in te schakelen, of heb je nog vragen? Neem dan een kijkje op onze pagina over de aankoopmakelaar of neem telefonisch contact met ons op. We denken graag met je mee!

terug naar overzicht

Our customers rate us 9 out of 10!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Create a search profile