Bart Pype 1 juli 2018

Zes belangrijke verzekeringen na de aankoop van een huis

Na de aankoop van je huis krijg je te maken met een aantal verzekeringen. Voor een goede bescherming van jouw woning en de hypotheek die daar op rust, zijn sommige verzekeringen verplicht. Andere verzekeringen worden sterk aangeraden. Hieronder geven we je een kort overzicht van de zes belangrijkste verzekeringen als je een woning bezit:

Opstalverzekering

Deze verzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) is verplicht voor iedereen die een hypotheek afsluit.  Met deze verzekering is je huis verzekerd tegen schade door brand, storm en inbraak. Hiermee zijn je huis en onroerende zaken die daarbij horen, zoals het dak, de garage en inbouwapparatuur gedekt.

Overlijdensrisicoverzekering

Bij het aanvragen van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering bijna altijd verplicht. Dit komt doordat de hypotheekverstrekker er zeker van wil zijn dat de hypotheek kan worden afbetaald. Deze verzekering keert een bedrag uit aan de nabestaanden wanneer de verzekerde komt te overlijden. Zo voorkom je dat de nabestaanden in dit geval in financiële problemen komen.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar wel handig om te hebben. De opgetelde waarde van alle spullen in huis is namelijk vaak meer dan je denkt. Deze verzekering dekt alle spullen die niet vastzitten aan het huis. Op het moment dat je inboedel beschadigd raakt door bijvoorbeeld brand, inbraak of waterschade keert deze verzekering een vergoeding uit.

Woonlastenverzekering

Mocht je onverhoopt arbeidsongeschikt of werkloos raken, dan dekt een woonlastenverzekering je. Deze verzekering zorgt ervoor dat je gedurende een bepaalde periode een deel van de maandelijkse hypotheeklasten kunt betalen. Zo voorkom je dat je je woning moet verkopen op het moment dat je geen inkomen hebt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als jij of je kinderen schade veroorzaken bij iemand anders kun je daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat je op zo’n moment verzekerd bent voor deze kosten.

Rechtsbijstandverzekering

In het geval dat je een jurist nodig hebt om een geschil met de buren, de aannemer of iemand anders op te lossen is een rechtsbijstandsverzekering handig. De kosten voor een jurist kunnen namelijk hoog oplopen. Met deze verzekering kun je gratis juridische hulp inschakelen wanneer je dat nodig hebt.

terug naar overzicht

Our customers rate us 9 out of 10!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Create a search profile