Nieuws Anne Fleur Kolthof 2 mei 2023

Vloerentrends 2023: welke vloer kies je uit voor je huis?

Hoewel 2023 al even is begonnen, is het nog steeds niet te laat om te kijken naar diverse trends voor je woning. Ben je bijvoorbeeld van plan om een woning te kopen of laat je een nieuwbouwhuis bouwen? Of wil je je bestaande woning wat betreft interieur aanpakken? Kijk dan goed naar je keuze voor de vloeren in je nieuwe huis.

Er is namelijk een aantal hele interessante vloerentrends te zien dit jaar dat niet alleen nu hip en populair is, maar ook voor de komende jaren. Wat dacht je van PVC houtlook of van een betonvloer? In dit artikel lees je er meer over.

PVC houtlook vloeren zijn helemaal hip

Een van de vloerentrends waar we écht niet meer omheen kunnen, is die van de PVC houtlook vloeren. Het grote voordeel van dergelijke PVC vloeren is dat ze namelijk exact lijken op een echte houten vloer, maar dat ze veel goedkoper zijn en gemakkelijker te onderhouden zijn.

In andere woorden: je geniet volop van een mooie en stijlvolle vloer zonder dat je daar al te veel geld en tijd aan kwijt bent. De ideale combinatie!

Wanneer je kiest voor een PVC houtlook vloer dan heb je de keuze uit veel verschillende kleuren en prijsklassen. Zorg je ervoor dat je de vloer op de juiste manier onderhoudt, dan kun je er jarenlang gebruik van maken.

Daarbij is het mogelijk om vloerverwarming onder een PVC vloer te laten plaatsen; iets wat we steeds vaker zien in nieuwe huizen. Kies voor een mooie visgraatvloer van PVC of ga voor een donkere houtlook vloer. De keuze is reuze.

Kies voor een vloer gemaakt van kurk

Ben je op zoek naar een vloer waarmee je echt een eyecatcher hebt? Dan is een vloer gemaakt van plaktegels van kurk wellicht iets voor jou. Kurk is een materiaal dat we de laatste jaren steeds vaker in woningen zien.

Dat is niet zo vreemd, want het is een multifunctioneel materiaal waarmee je ontzettend veel kunt. De look van een vloer van kurk past bijvoorbeeld goed bij verschillende ruimtes verspreid over het huis.

Zo is het een goede match bij een modern interieur waar veel natuurlijke tinten worden gebruikt, zoals beige, donkergroen en aarderood. Ook kun je het materiaal goed gebruiken in een meer strakke inrichting, een interieur met vintage meubels en een landelijke inrichting.

Het voordeel van kurk is dat het comfortabel aan je voeten voelt en dat het warmte vasthoudt. Dat ga je merken aan je energierekening, want hiermee bespaar je flink wat energie omdat je minder hoeft te stoken.

Betonvloer als moderne toevoeging aan interieur

Net als de bovenstaande vloeren is de betonvloer niet meer weg te denken uit de moderne huizen. Betonvloeren zijn met name in nieuwe huizen een musthave. Ze zijn eenvoudig te onderhouden, zien er strak en stijlvol uit en kunnen worden toegepast in verschillende soorten ruimtes.

Door de gladde afwerking van beton krijgen bacteriën geen kans, wat ervoor zorgt dat zo'n vloer ook nog eens hartstikke hygiënisch is.

Het leuke van betonvloeren is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende soorten. Kies bijvoorbeeld voor een gevlinderde betonvloer voor een stoere look. Dit soort vloeren zijn perfect voor in de keuken of in de badkamer.

Een terrazzo betonvloer is heel tof in de woonkamer, de werkkamer of de slaapkamer. Polybeton is eveneens een aanrader wanneer je voor die typische industriële look wil gaan.

Laminaatvloeren blijven dé tijdloze trend

Tot slot nog even aandacht voor laminaatvloeren. Dat zijn namelijk vloeren die eigenlijk altijd populair zijn en wat dat betreft tijdloos blijven.

Waar PVC vloeren zoals PVC houtlook de laatste jaren alleen maar gegroeid zijn in populariteit, blijven laminaatvloeren 'in de mode' zoals ze dat altijd zijn geweest. Het grote voordeel van laminaat is dat je voor een goede prijs de uitstraling van een hardhouten vloer in huis hebt.

In vergelijking met echt hout is laminaat namelijk heel goed te betalen en dat terwijl je nog steeds veel keuze hebt in looks. Wat daarbij prettig is aan laminaat is dat het geschikt is voor verschillende soorten ruimtes in je huis, dus ook voor keukens en slaapkamers.

Met het juiste onderhoud blijft laminaat net als PVC houtlook vloeren jarenlang mooi en ben je dus ook nog eens duurzaam bezig. Ook dat is een combinatie waar de meeste mensen erg blij van worden.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,1 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan