Naomi Doomen 17 oktober 2024

Linnen gordijnen op maat om je huis nog meer in de picture te zetten

Het kiezen van gordijnen in de woonkamer is bepalend voor de sfeer in huis. De woonkamer is vaak de place to be, waar we de meeste tijd doorbrengen. Daarom is het extra belangrijk om juist hier de perfecte gordijnen te vinden. Gordijnen kunnen de ruimte maken of breken en dat maakt de keuze extra spannend. Wanneer je van een natuurlijk, nonchalante en levendige stijl houdt, dan kun je de linnen gordijnen voor in de woonkamer zeker in overweging nemen. Met de natuurlijke en typische linnen look & feel haal je een fijne leefomgeving naar binnen. Geen recht toe rechtaan, maar een rustieke elegantie, eenvoud en al helemaal nooit saai. Het past in zowel de meer landelijke als ook klassieke interieurs. Maar het kan ook een robuuste toevoeging zijn door het sleetse en grove uiterlijk van linnen. Zo geeft het juist kracht in een stoer en industrieel interieur. Wel is het altijd een stof die je moet aanspreken. Gladjes en strak in de plooi is een onbereikbaar doel, wanneer je voor linnen gordijnen kiest. Het is best wel een eigenwijze grondstof; het springt, heeft een onregelmatige structuur met verdikkingen in de garens. Het kreukt, krimpt, hangt uit, kortom dat geeft het die echte linnen uitstraling, maar het is aan jou om te bepalen of je dit wil.

Voordelen van linnen gordijnen

Linnen is een hele fijne, schone en duurzame keuze. De productie van linnen wordt door boeren in Noord-Europa gedaan. Het enige wat er nodig is voor de productie van linnen is wat zon, wind en regen om te groeien. Zo zijn er geen pesticiden en enorme hoeveelheden water nodig en dat klinkt toch fijn in de oren. Sterker nog, linnen is ook nog eens ademend en isolerend, waardoor het voor een heerlijk klimaat binnenshuis zorgt. Linnen is sterk en gaat jaren mee, waardoor het ook nog eens een goede investering is voor langdurig gebruik. 


Nadelen van linnen

Hierboven beschreven voordelen kunnen voor jou dan ook juist als een nadeel worden ervaren. Linnen en dat speciale linnen gevoel moet je aanspreken en wanneer daar geen klik is, dan wordt het nooit wat tussen jullie šŸ˜‰

Linnen kreukt, krimpt en/of hangt uit. Linnen is een prijzige keuze. Linnen kan je niet eenvoudig wassen, vanwege de krimp. Stel dit dan ook zo lang mogelijk uit. Bestel ze daarom ook liever wat te lang. Daarom hier nog even de nadelen van een natuurlijk gordijn van linnen. Linnen kreukt en hangt misschien wel te nonchalant voor jou en past minder goed in een strak en glad interieur. Linnen verkleurt snel door het licht. Hier kun je wel kiezen om de gordijnen te voeren, zodat dit proces minder van invloed is, omdat de voering de linnen gordijnen beschermt tegen de invloeden van het licht van buiten. Zoek jij een tijdloze en stijlvolle optie, dan zijn linnen gordijnen zeker het overwegen waard.  



terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan