Huizenmarkt Rik Feijen 29 september 2021

10 tips: Huis snel verkopen

Wil je je huis snel verkopen? Hieronder hebben we 10 tips voor je als je je huis snel wilt verkopen. 

 

1. Laat een verkoopmakelaar de juiste vraagprijs bepalen

De werkelijke marktwaarde van je huis en wat je erg graag voor zou willen krijgen is vaak niet hetzelfde. En een te hoog bedrag schrikt misschien potentiële kopers af. Jij weet dat er nog wat te onderhandelen valt, maar dat weet de koper niet. Het beste kun je de vraagprijs laten bepalen door een erkende NVM-makelaar, want zij kunnen beter inschatten wat een reële vraagprijs is. 

 

2. Ruim je woning op

Grondig opruimen van je woning is niet alleen handig voordat je gaat verhuizen, maar het helpt ook om je huis beter te kunnen presenteren. Mensen hebben vaak moeite om door spullen heen te kijken en doorgaans krijgt de koper ook een betere indruk als het huis vrij leeg is. Gooi daarom alles weg wat weggegooid kan worden, sla zoveel mogelijk persoonlijke bezittingen ergens op en maak je huis grondig schoon.

 

3. Geef de inrichting een neutrale uitstraling 

De koper heeft een neutrale inrichting nodig om zich te kunnen visualiseren hoe hij of zij het zelf zou inrichten. Sla alles wat te uitgesproken is ergens op. Een paar planten is goed, maar het moet ook geen oerwoud zijn. Ook geur speelt een belangrijke rol. Zorg dat je huis lekker fris ruikt en ook de geur van versgebakken brood schijnt het goed te doen als je een huis wilt verkopen. 

 

4. Werk achterstallig onderhoud weg

Mensen hebben de neiging om zich te concentreren op de dingen die niet in orde zijn bij het bezichtigen van een huis. Geef de koper geen reden om hierover te vallen en pak afbladderend schilderwerk, loszittende dakpannen en lekkende kranen aan voordat je kopers je huis laat bezichtigen. 

 

5. Maak goede foto’s en video’s van je woning

Als je je huis snel wilt verkopen zijn professionele foto’s onmisbaar. Investeer in professionele foto’s en ga het niet zelf doen. Een goede foto of video is het visitekaartje voor je huis en helpt toekomstige kopers over de drempel om je huis te bezichtigen. 

 

6. Zorg dat je huis te vinden is

Als de kopers niet weten dat je huis te koop staat, zullen ze ook niet op het idee komen om het te bezichtigen. Zorg daarom ervoor dat je huis op alle bekende websites als Funda, Jaap en Pararius te vinden is. Een verkoopmakelaar kan je helpen om alle velden bij deze websites goed in te vullen zodat je huis online goed vindbaar wordt. 

 

7. Gebruik Social Media voor een groter bereik

Veel mensen spenderen een groot gedeelte van hun tijd op social media, dus als je je huis snel wilt verkopen moet je ervoor zorgen dat je ook via de sociale kanalen kenbaar maakt dat je huis te koop is. Een makelaar kan ook gericht advertenties plaatsen voor je huis op verschillende social media kanalen om de juiste doelgroep te bereiken. 

 

8. Laat het bezichtigen over aan een verkoopmakelaar

Veel potentiële kopers vindt het vervelend dat de eigenaar thuis en de bezichtigingen doet. Ze voelen zich niet vrij genoeg om rond te kijken en rustig hun mening te vormen, wat tot gevolg kan hebben dat ze niet voor jouw woning kiezen. Je kunt daarom de bezichtigingen beter overlaten aan een verkoopmakelaar.

 

9. Laat het onderhandelen over aan een verkoopmakelaar 

Voor jou heeft een huis emotionele waarde. Het is ook lastig om je emoties uit te schakelen als je gaat onderhandelen en bijvoorbeeld niet te voorzichtig of juist te inhalig te worden. Een verkoopmakelaar kan voor jou de onderhandelingen doen en ervoor zorgen dat je snel voor een goede prijs je woning verkoopt. 

 

10. Schakel een verkoopmakelaar in voor juridische zaken

Het is belangrijk dat het koopcontract goed wordt opgesteld en allerlei zaken als publiekrechtelijke beperkingen, de kettingbedingen, het voorkeursrecht, de ontbindende voorwaarden op de juiste wijze beschrijft. Als je een verkoopmakelaar inschakelt stellen zij de koopovereenkomst op en zorgen ze ervoor dat je niet achteraf aansprakelijk wordt gesteld door een boze koper.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan