Huizenmarkt Rik Feijen 23 juni 2021

10 tips om jouw huis te verkopen in Den Bosch

Ben je op zoek naar de beste manieren om jouw huis te verkopen in Den Bosch? Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Jouw woning moet namelijk voor een zo goed mogelijk bedrag verkocht worden en dit kan alleen wanneer je de beste keuzes gaat maken. Maar waar moet je allemaal op letten en hoe zorg je ervoor dat je de juiste hulp inschakelt? Dat is een vraag die op voorhand al beantwoord moet gaan worden. Met onderstaande tips weet jij precies hoe de verkoop een groot succes kan gaan worden.

Tip 1: Kijk welke hulp je nodig hebt

Er zijn veel verschillende makelaars te vinden op de markt. Voornamelijk via internet heb je veel opties. Zo kun je bijvoorbeeld jouw huis verkopen in Den Bosch met behulp van een NVM makelaar. Deze makelaars zijn via de online wegen in te schakelen en kennen verschillende pakketten. Je kunt het hierdoor zo duur maken als je zelf wilt en daarbij direct bepalen wat de makelaar allemaal uit gaat voeren.

Tip 2: Houd de touwtjes in handen

Hierdoor heb je altijd de touwtjes in handen. Wil je juist het meeste zelf regelen, maar de juridische kant van de verkoop door de makelaar? Dan kun je voor het goedkoopste pakket gaan. Wanneer je meer hulp nodig hebt, is het juist weer belangrijk dat je naar de duurdere oplossingen gaat kijken. Door zelf te bepalen wat je uit handen geeft, kun je er voor jouw gevoel ook veel meer uithalen dan je in eerste instantie gedacht had.

Tip 3: Kijk waar je verstand van hebt

Niet iedereen heeft evenveel verstand van de verkoop van een woning. Voordat je jouw huis te koop zet, moet je daarom ook kijken wat je allemaal al weet. Weet je bijvoorbeeld hoe je een goede tekst op moet stellen voor de verkoop? Weet je waar jouw doelgroep te vinden is? Jouw huis verkopen in Den Bosch kan alleen wanneer je of weet wat je allemaal uit moet voeren, maar ook wat je echt uit moet gaan besteden.

Tip 4: Het juridische deel door de makelaar laten uitvoeren

Het juridische deel wordt altijd door de makelaar uitgevoerd, maar er kan veel meer gedaan worden. Wanneer je jouw eigen kennis weet, weet je immers ook waar je een makelaar echt voor nodig gaat hebben. Zo zorg je er wederom voor dat je de juiste makelaar gevonden hebt en je jezelf geen zorgen hoeft te maken over de documenten die opgesteld moeten worden voor de notaris.

Tip 5: Bekijk jouw budget

Het is niet alleen belangrijk dat je weet welke hulp je nodig hebt, maar ook wat jouw eigen budget is. Veel makelaars werken op basis van een vergoeding, afhankelijk van het verkoopbedrag van de woning. Jouw huis verkopen in Den Bosch met behulp van een NVM makelaar is echter weer op basis van pakketten en deze kunnen zowel goedkoop als duur worden. Jouw budget moet daarom altijd in het achterhoofd gehouden worden.

Tip 6: Kies het pakket

Wanneer je de meeste winst wilt behalen uit de woning, moet je voor een goedkoop pakket gaan. Ook wanneer jouw budget heel laag is, kun je dit pakket kiezen. Je betaalt namelijk bijna niets, omdat je ook niet alles uit laat voeren door de makelaar. Afhankelijk van jouw budget kun je dus ook weer gaan bekijken welke hulp je kunt gaan krijgen.

Tip 7: Bepaal het bedrag van de woning

Jouw huis verkopen in Den Bosch doe je om de beste prijs eruit te kunnen halen. Echter zit je ook vast aan de taxatie van de woning. Wanneer je de woning laat taxeren kun je het startbedrag bepalen. De vraagprijs is de prijs die je het liefste wilt hebben. Het kan echter zijn dat de bieders erboven of eronder gaan zitten. Pin jezelf daarom nooit helemaal vast aan het bedrag dat jij vraagt voor de woning.

Tip 8: Onderhandelen voor de prijs

Door te onderhandelen zorg je ervoor dat de geïnteresseerden een zo goed mogelijk bod uit hebben gebracht. Daarbij heb je kans dat jouw kopers boven de vraagprijs gaan zitten. Hierdoor heb je een nog grotere winst te pakken. De makelaar kan jou helpen met deze onderhandelingen. Dus zelfs als je niet goed bent in onderhandelen kun je nog de beste prijs uit het huis halen. Uiteindelijk geniet je van een reëel bedrag en is jouw woning snel verkocht. 

Tip 9: Goede foto’s op de website

Een huis verkopen in Den Bosch kan alleen als mensen ook daadwerkelijk weten dat jouw woning in de verkoop gaat. Voordat dit kan, moet je ervoor zorgen dat er goede foto’s gemaakt worden. Dit wordt vaak gedaan door een professionele fotograaf die via de makelaar ingeschakeld wordt. Hierdoor hoef je zelf niet aan de slag met een camera of jouw telefoon en heb je goede foto’s die het beste van jouw huis laten zien.

Tip 10: Jouw huis promoten via de kanalen

Daarna worden de foto’s samen met een tekst op Funda geplaatst. Vanaf dat moment kan de link worden gedeeld op onder andere jouw social media en bereik je een groter publiek. Ook hierbij moet je weer gaan kijken naar een interessante tekst. Alleen een linkje delen is soms niet genoeg.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan