WoninginrichtingDiensten Rik 30 november 2022

3 tips voor het schoonmaken van jouw huis

Er zijn heel veel mensen die schoonmaken absoluut niet leuk vinden. Echter, wanneer je met enkele handige en zeer eenvoudige producten je huis enkele keren per maand schoonmaakt, is het eenvoudiger dit proper te houden. Klik hier voor nog meer tips naast dit artikel.

Baking soda

Misschien ken je deze tip al, misschien ook niet maar baking soda is hét middel om je huis eenvoudig te reinigen. Baking soda, ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd, kan naast bakken ook voor kuisen gebruikt worden. Het is namelijk een natuurlijke vervanger voor schoonmaakazijn én is nog eens veel beter voor het milieu. Ook kost het veel minder en moet je veel minder moeite doen om vuiligheid te verwijderen. Met baking soda kan je zowat alles proper maken. Van je toilet tot je wasbak tot je oven en zelfs je tafel oppervlakken. Zo kan je ermee sterke aanbakresten verwijderen uit je oven en ook vieze geurtjes uit je snijplank mee verwijderen. Enkel aluminium, goud en zilver kan je beter niet poetsen met baking soda door zijn sterke werking.

Azijn

Naast baking soda is azijn ook hét middel waarmee je makkelijk sterke aanslag kan verwijderen. Zo kan je in je waterkoker een beetje azijn gieten, deze laten koken en hierna een uurtje laten weken. Je kalkaanslag in je waterkoker is verdwenen en je hoeft er helemaal niet voor te schrobben! Indien je ook azijn mengt met baking soda en een beetje olijfolie, zeep en water, kan je makkelijk alle oppervlakken schoonmaken én houden. Baking soda en azijn zorgen er namelijk samen voor dat vlekken makkelijker uit het oppervlak gaan en de olijfolie zorgt ervoor dat er niet meteen erna een laag stof op het oppervlak komt. De combinatie van baking soda en azijn is een echt wondermiddel dat veel sterke kuisproducten volledig onnodig maakt én het is nog eens makkelijker om te kuisen en beter voor het milieu.

Citroen

Dit fruit is één van de beste natuurlijke kuisproducten. Door het zuur in de citroen en de natte substantie, kan je makkelijk harde vlekken verwijderen en ook nog eens slechte geurtjes elimineren. Door ook nog eens citroen te mengen met baking soda en azijn, kan je makkelijk kalkaanslag verwijderen in je douche, badkamer of wastafel. Hiernaast is citroen de perfecte manier om je snijplank van plastic én vooral hout schoon te maken. Hout is namelijk een absorberend materiaal waardoor het best is je houten lepels en snijplanken regelmatig te reinigen om zo geen restjes mee te nemen bij het koken.

Door het gebruik van een combinatie van al deze kun je zowat alle oppervlakken proper maken. Zelfs je horren en shutters! Meer over Luxaflex en het proper houden van je raambekleding kan je vinden op hun website.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan