Nieuws Anne Fleur Kolthof 15 mei 2024

3 voordelen van het huren van een opslagruimte voor je verhuizing

Nederlanders zijn maar wat goed in verhuizen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er gemiddeld 1,71 miljoen mensen in Nederland per jaar verhuizen. Grote kans dat je ook al eens bent verhuisd in je leven. Staat er een verhuizing op de planning, dan is het raadzaam om goede voorbereidingen te treffen. 

Het maakt hierbij niet uit of je in dezelfde woonplaats verhuist of dat je naar de andere kant van het land gaat; goede voorbereidingen zorgen voor minder stress en gedoe. Een van de stappen die je hierbij kunt zetten, is het huren van een opslagruimte via Storage Share. Waarom dit goed van pas komt bij een verhuizing lees je in dit artikel waarin we de voordelen ervan bespreken.

Dit moet je weten wanneer je een opslagruimte huurt

Voordat we je meer vertellen over de voordelen van een opslagruimte huren voor je verhuizing is het fijn om te weten waar je zoal op moet letten wanneer je dat gaat doen. Op die manier vind je in ieder geval een opslagruimte die goed bij je wensen past. Houd de volgende punten in je achterhoofd:

  • Kijk goed naar de locatie van de opslag. Je hebt natuurlijk het liefst een opslagruimte die zowel vanaf je oude als je nieuwe adres goed te bereiken is. Wil je voor een voordelige optie gaan? Ga dan voor een opslag (ver) buiten de grote steden, zolang dat aantrekkelijk is voor je eigen locatie.

  • Bepaal vooraf hoeveel ruimte je denkt nodig te hebben voor de spullen die je op wil slaan. Een grotere opslag is namelijk logischerwijs duurder dan een kleinere opslag. Door dit vooraf te bepalen, betaal je nooit te veel geld voor je opslag.

  • Kijk goed naar de manieren waarop de opslagruimte wordt beveiligd. Welke maatregelen zijn er getroffen om jouw eigendommen te beveiligen?

  • Waar je ook nog rekening mee moet houden, is de toegankelijkheid van de opslagruimte. Kun je 24/7 bij je eigendommen of zijn er openingstijden waar je rekening mee moet houden?

1. Opslagruimte geeft veel flexibiliteit tijdens verhuizing

Een van de grootste voordelen van een opslagruimte huren tijdens je verhuizing is de flexibiliteit die daarbij komt kijken. Daarmee wordt vooral de flexibiliteit in timing bedoeld. Met een opslagruimte kun je namelijk zo lang als het contract loopt doen over je verhuizing. Misschien moet je eerder dan gepland je eigen huis uit en kun je nog niet terecht op het nieuwe adres. In zo’n geval kun je de meubels tijdelijk opslaan in de opslagruimte.

Of wellicht is het nieuwe huis nog niet woonklaar, omdat je er nog eerst moet klussen. Ook dan kun je er bijvoorbeeld al wel slapen terwijl je de meubels voor de woonkamer of keuken (of andere ruimte waar geklust moet worden) in alle rust af kunt maken. Een opslagruimte stelt je in staat om op eigen tempo te verhuizen zonder dat je je zorgen hoeft te maken waar je je meubels al die tijd laat.

2. Opslaan van spullen die je niet meteen nodig hebt

Daarover gesproken: het is sowieso wel prettig om in zo’n periode van hectiek en stress een plekje te hebben waar je je eigendommen op kunt slaan. Tijdens zo’n proces van verhuizen kom je er vaak pas achter hoeveel spullen je hebt. Wellicht heb je nog geen tijd gehad om alle spullen uit te zoeken of misschien weet je nog niet zeker of je bepaalde spullen wel of niet weg wilt doen. Wat de reden ook is; in zo’n geval komt een opslagruimte altijd van pas.

Dat geldt ook voor de opslag van seizoensgebonden spullen en andere spullen die je niet meteen nodig hebt. Je kunt je eerst helemaal focussen op de verhuizing terwijl je eigendommen opgeborgen zijn in een opslagruimte. Als alle hectiek voorbij is, kun je beginnen met het uitzoeken van die spullen. Misschien vind je het prettig om de opslag voor langere tijd aan te houden. Dat is vaak gewoon mogelijk.

3. Goede prijzen voor onbepaalde periode huur van opslag

Wat je hierbij moet weten, is dat het huren van een opslagruimte in de meeste gevallen voor onbepaalde tijd mogelijk is. Dat betekent dat je zelf beslist hoe lang je de ruimte nodig hebt. De contracten die je hierbij hebt zijn altijd flexibel. Kom je er bijvoorbeeld achter dat je de ruimte toch langer wilt gebruiken, dan is het vaak erg eenvoudig om je contract te verlengen. Dit gebeurt meestal tegen aantrekkelijke tarieven, waardoor het zeker loont om tijdens je verhuizing een opslag te huren.

Deze flexibiliteit qua duur is ontzettend prettig wanneer je bezig bent met een stressvolle activiteit zoals een verhuizing. Hoewel je natuurlijk hoopt dat alles goed gaat, is de kans altijd aanwezig dat een verhuizing langer duurt. Dit heeft vaak vooral te maken met de oplevering van het nieuwe pand. De kans is aanwezig dat je daar toch langer moet klussen dan je dacht of dat je nog moet wachten op bepaalde verbouwingen. In zo’n geval is een flexibel huurcontract van een opslagruimte wel zo prettig om te hebben.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan