Nieuws Anne Fleur Kolthof 15 april 2024

4 onmisbare tips voor aantrekkelijke verkoopfoto’s van je huis

Ben je van plan je woning te verkopen, dan staat er een spannende periode op je te wachten. Niet alleen omdat je het huis waar je misschien wel jaren hebt gewoond gaat verkopen, maar ook omdat de vastgoedmarkt nog steeds competitief is en je het liefst wel een bepaalde waarde voor je geliefde huis wil krijgen. 

Een van de belangrijkste aspecten van een succesvolle verkoop is het maken van aantrekkelijke en bovenal overtuigende foto’s die potentiële kopers zullen aanspreken. In dit artikel geven we je 4 onmisbare tips voor het creëren van zo’n beeld en vertellen we je meer over waarom bloemisten goed van pas komen bij dit proces.

1. Zorg voor een net interieur zonder te veel persoonlijke spullen

Eerlijk is eerlijk: het kan best een uitdaging zijn om aantrekkelijke verkoopfoto’s van je huis te maken. Misschien staat je huis wel vol met persoonlijke spullen of zijn bepaalde ruimtes gewoon lastig om te fotograferen. Wat je daarom in ieder geval moet doen, is zorgen voor een nette en opgeruimde uitstraling op de foto’s. Ga dus lekker aan de slag en ruim je huis grondig op voordat er foto’s worden gemaakt.

Een voordeel daarvan is dat het meteen een eerste opruimronde voor de verhuizing later is. Dat scheelt je dan weer tijd en energie! Om de foto’s zo neutraal en aantrekkelijk mogelijk te maken, is het aan te raden om persoonlijke spullen zoveel mogelijk te verwijderen. Denk aan foto’s, persoonlijke kunstwerken en andere spullen waaraan je gehecht bent. Daarmee krijg je een meer neutrale sfeer in huis.

2. Appeltaart bakken, bloemen op tafel: alles voor een fijne sfeer

Daarnaast zijn er manieren om de foto’s nog aantrekkelijker te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloemen kopen oor op tafel in de woonkamer of eetkamer? Verse bloemen zien er altijd sfeervol uit en maken foto’s net wat aantrekkelijker zonder dat het persoonlijke spullen zijn. Het is niet voor niets het geval dat je vaak bloemen op verkoopfoto’s van woningen ziet. Potentiële kopers zijn daar toch gevoelig voor.

Grote kans dat je ook weleens hebt gehoord van de appeltaart-truc. Op de kijkdag zorgt de verkoper ervoor dat er net een verse appeltaart gebakken is, waardoor de ruimte beneden heerlijk ruikt. Helaas kun je die geur niet overbrengen op de foto’s, maar kun je wel een verse appeltaart in de keuken op de foto’s laten schitteren. Dat ziet er namelijk ook hartstikke huiselijk en gezellig uit zonder dat het meteen te rommelig is.

3. Organiseer zoveel mogelijk natuurlijk daglicht in je huis

Wat verder essentieel is voor het maken van heldere en aantrekkelijke foto’s van je huis is natuurlijk licht. Natuurlijk daglicht doet optisch gezien sowieso erg veel. Je ruimte is er niet alleen direct aantrekkelijker door; het lijkt ook nog eens een stuk groter door de aanwezigheid van mooi daglicht. Het allerbeste is om foto’s te maken op een zonnige dagen. Open alle (rol)gordijnen om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. 

Is het niet zonnig? Geen probleem: ook dan kan daglicht nog steeds veel doen. Vermijd echter altijd het gebruik van flitslicht wanneer je foto’s van je huis gaat maken. Met flits komt er namelijk een harde schaduw in de foto, wat er direct voor zorgt dat de ruimte minder zacht en aantrekkelijk lijkt. Extra tip: fotografeer niet tegen het licht in, maar ga altijd ‘met het licht mee’ om zo een fraai beeld te creëren.

4. Buitenruimte aanwezig? Leg daar zeker de nadruk op

Beschikt je huis over een buitenruimte zoals een tuin, een balkon of een (dak)terras? Profiteer daarvan door extra tijd te besteden aan de foto’s van deze buitenruimte. Een tuin of een balkon heeft bij de meeste mensen sowieso een streepje voor. Nederlanders zijn over het algemeen namelijk gek op tuinieren. Des te meer reden om daar ook nog eens hele aantrekkelijke beelden van te maken! Maak foto’s vanuit verschillende hoeken om de grootte en de mogelijke potentie van de buitenruimte goed over te laten komen. 

Let er wel op dat de tuin of het balkon netjes is en dat er geen onnodige spullen in beeld zijn. Kan de foto nog wel wat extra’s gebruiken? Voeg dan wat planten, bloemen of tuinmeubilair toe om het geheel sfeervoller te maken. Planten en bloemen kopen doe je gewoon online; bijvoorbeeld bij een bloemist of een online plantenwinkel. Dit soort items zorgen er gegarandeerd voor dat de verkoopfoto’s van je huis een stuk aantrekkelijker worden, dus sla je slag!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan