Huizenmarkt Rik 5 september 2022

4 tips voor het voorbereiden van je verhuizing

Verhuizen kan, zoals veel mensen zeggen, stressvol zijn. Daarom is een goede voorbereiding op de verhuizing een must. Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op een verhuizing. Wanneer je naar een nieuwe woning verhuist, moet je weten dat er veel stappen zijn die genomen moeten worden voor de verhuisdatum. Het is van cruciaal belang om je bezittingen, je nieuwe huis, het verhuisschema, de financiën en je familie voor te bereiden, terwijl je ook moet weten wat je moet doen met je energiecontract bij verhuizing. Hier zijn de beste manieren om je voor te bereiden op een verhuizing:

Maak een checklist

Het eerste wat je moet doen is je eigen checklist maken. Op deze checklist moet staan hoeveel kamers er zijn, hoeveel auto's, en hoeveel bedden je moet hebben. Ook moet je op je lijst het beste verhuisbedrijf zetten om je te helpen. Nu energie vergelijken hoort ook op de checklist te staan. Het is belangrijk om je lijst te controleren om te zien welke kamers groter zijn dan de andere. In sommige gevallen kan dit moeilijker zijn dan verwacht. In een groter huis kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een extra bergruimte te hebben of een zolder voor een badkamer. 

Controleer de ruimte

Zodra je je verhuislijst hebt, moet je beginnen met wat onderzoek te doen om te zien of je genoeg ruimte hebt in je huis. Als je een groot huis hebt dat verhuisd wordt, dan kan het zijn dat je een groter huis moet huren. Als je verhuist naar een klein huis, kan het zijn dat je meer ruimte hebt om mee te werken dan verwacht. Als je geen groot huis hebt, dan moet je bedenken welke maat te groot is. Je kunt een standaard meetlint gebruiken om de grootte van je woning te controleren. Het zal je helpen om te beslissen of je de ruimte zult hebben die je zoekt.

Ga inpakken

Wanneer je aan het inpakken bent voor een verhuizing, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een verhuizing eenvoudiger en minder lastig te maken. Pak bijvoorbeeld alle bezittingen in die je hebt. Je wilt er zeker van zijn dat ze allemaal opgeborgen zijn waar ze horen. Als je kunt, wil je misschien één ruimte gebruiken voor elk item, maar dat is niet altijd mogelijk. Als je weet hoe je je spullen in volgorde van belangrijkheid kunt sorteren, kun je ze met zo weinig mogelijk gedoe ordenen.

Neem contact op met een verhuisbedrijf

Zodra je een verhuisplan hebt, kun je beginnen met het zoeken naar eigendommen in de omgeving die je interesseren. Je kunt de bedrijven bellen waarmee je contact hebt opgenomen. Zij zullen je helpen de verhuizing te regelen, zodat je iemand ter plaatse hebt om je te helpen wanneer je ter plaatse bent. Wanneer je deze bedrijven inhuurt, kun je ze ook vragen om een lijst van andere bedrijven die ze naar je kunnen doorverwijzen voor het geval je geen bedrijf ter plaatse kunt vinden. Hoe meer bedrijven met wie je samenwerkt, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om een bedrijf te vinden dat je kan helpen met je behoeften.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan