Huizenmarkt Rik 6 september 2022

4 voordelen van het kopen van duurzame woningen

Nu meer mensen zich bewust worden van het belang van het behoud van de hulpbronnen van Moeder Natuur, is duurzaam bouwen steeds populairder geworden omdat potentiële huizenkopers hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Als je je eerste huis wilt kopen, maar je hebt nog niet eerder aan duurzame huisvesting gedacht, dan vraag je je misschien af ​​waarom duurzame huizen zo populair zijn, en je kunt je ook afvragen of een duurzame woning wel of niet geschikt is voor je gezin. Duurzame huizen zijn niet alleen beter voor het milieu dan traditionele huizen, ze bieden huiseigenaren ook tal van voordelen. Hieronder vind je daar een paar voorbeelden van. 

Een betere langetermijninvestering

Een duurzame woning kopen is ook een goede investering op lange termijn. Je zult niet alleen merken dat je minder geld uitgeeft aan nutsvoorzieningen doordat je een contract kunt afsluiten bij de goedkoopste energieleverancier en het onderhouden van je huis met een groen huis, maar groene huizen zijn ook een verstandigere investering omdat ze over het algemeen een hogere inruilwaarde hebben dan gewone huizen. Dus als je je huis gaat verkopen, zul je waarschijnlijk merken dat het gemakkelijker te verkopen is en dat je er een betere prijs voor krijgt, omdat het een duurzaam huis is. 

Verbeterd comfort het hele jaar door

Een van de belangrijkste voordelen die huiseigenaren krijgen als ze een duurzaam huis kopen, is het comfort het hele jaar door verbeterd. Duurzame huizen zijn gebouwd op een manier die bedoeld is om hun isolatie te verbeteren, zodat ze zelfs tijdens de meest extreme temperatuurschommelingen een stabiele binnentemperatuur kunnen behouden. Hoogwaardige ramen, deuren, isolatie en bouwmaterialen zorgen ervoor dat je niet de hele dag last heeft van vervelende tocht en temperatuurschommelingen. Dit heeft ook als bijkomend voordeel dat je je energierekening verlaagt, aangezien je HVAC-systeem niet zo vaak hoeft te draaien om je huis comfortabel te houden. Zo wordt het vergelijken van energie een feestje, zo veel geld zul je besparen! 

Verbonden met de natuur

Je zult je niet alleen goed voelen als je een duurzaam huis koopt, omdat je weet dat je je impact op het milieu vermindert, maar het kopen van duurzame producten kan je ook helpen om je meer verbonden te voelen met de natuur. Duurzame huizen proberen vaak het energieverbruik te verminderen door buiten naar binnen te halen door het gebruik van extra ramen en strategisch geplaatste dakramen. Dus zelfs als je binnen moet blijven, kun je genieten van de schoonheid van de natuur en de gunstige gezondheidseffecten van natuurlijk licht. 

Een meer eenvoudige levensstijl

Een populaire beweging in duurzaam leven is het kopen van kleine huizen. Dit betekent niet dat je in een van die kleine huisjes moet wonen die je misschien op tv hebt gezien. In tegenstelling tot de trend van de afgelopen jaren om huizen te bouwen die onnodig groot zijn voor de gezinnen die erin wonen, stimuleert duurzaam wonen het bouwen van huizen die eenvoudig voldoen aan de behoeften van het gemiddelde gezin. Dit helpt niet alleen om de kosten van levensonderhoud te verlagen, maar het helpt ook om de milieu-impact te verminderen die ontstaat door het bouwen en onderhouden van een huis dat groter is dan je nodig hebt. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan