Bart Pype 5 juni 2020

5 redenen om voor een aankoopmakelaar te kiezen

Voor kopers is de huidige woningmarkt niet makkelijk. Huizen worden voor meer dan de vraagprijs verkocht en je kunt vaak achteraan in de lange rij aansluiten voor een bezichtiging. In deze tijd kan een aankoopmakelaar echt het verschil maken voor jou. Vanwege de krapte op de woningmarkt maak je de grootste kans met een expert in de arm. Wij hebben de 5 belangrijkste redenen waarom op een rijtje gezet.

1) Snel op de hoogte van het nieuwste aanbod

Op een huizenmarkt waar huizen snel verkocht worden moet je zorgen dat je er zo vroeg mogelijk bij bent om niet achter het net te vissen. Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van huizen die op de markt komen. Soms hebben ze ook informatie over huizen die net te koop zijn gezet en pas een paar dagen later op Funda verschijnen. Er is dus meer aanbod dan wat er in eerste instantie op Funda te vinden is. Het loont dus om iemand te hebben die er de hele dag bovenop zit. Zo ben jij als eerste op de hoogte wanneer er een geschikte woning voorbij komt.

2) Expertise

Met een aankoopmakelaar profiteer je van de kennis en ervaring van iemand die iedere dag bezig is met de huizenmarkt. Zeker op een snel bewegende huizenmarkt is het belangrijk dat je snel kunt schakelen wanneer dat nodig is. Wanneer je er alleen voor staat moet je zorgen dat je zeker van je zaak bent en het juiste moment afwacht. Een aankoopmakelaar weet precies wanneer hij moet schakelen en moet afwachten.

3) Objectiviteit

Bij de aankoop van een huis zijn zowel je hoofd als je hart betrokken. Hierdoor mis je soms het vermogen om de situatie objectief te bekijken. Een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken bij het aankoopproces en kan je daardoor voorzien van onbevooroordeeld advies. Zo kan de aankoopmakelaar bijvoorbeeld objectief naar de woningwaarde kijken en voorkomen dat je te veel overbiedt. Dat kan zomaar een paar duizend euro schelen.

4) De administratieve werkzaamheden

Bij het kopen van een huis komen een hoop juridische en administratieve werkzaamheden kijken. Hier hoef jij je geen zorgen over te maken wanneer je deze werkzaamheden uit handen geeft. Voor een makelaar zijn deze werkzaamheden gesneden koeken waardoor hij er een stuk minder tijd mee kwijt is dan jij. Zo bespaar je een hoop geregel en tijd.

5) De onderhandelingen

Een aankoopmakelaar kan de onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden voor je voeren. Zeker als je zelf geen goede onderhandelaar bent kun je dit gedeelte van het aankoopproces beter door iemand anders laten doen. Bovendien kent de makelaar de spelregels van het onderhandelen inmiddels wel, waar jij weer van kunt profiteren. Zo benut je alle kansen!

Het belangrijkste voordeel van een aankoopmakelaar is dat je iemand hebt die jou op tijd op de hoogte kan brengen van het nieuwste woningaanbod. Dit kan echt het verschil maken in de zoektocht naar jouw nieuwe droomhuis. Bovendien bespaart een aankoopmakelaar je ook nog eens een hoop tijd en moeite.

Heb je vragen over het meten van de woonoppervlakte? Neem dan contact met op met een van onze makelaars! We helpen je graag verder.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan