Nieuws Rik Feijen 16 september 2019

5 tips om te besparen op je verhuizing

Verhuizingen kunnen hectische tijden zijn en ook nog eens flink wat geld kosten. Maar ook op verhuizen kun je geld besparen. Het is verstandig om van tevoren goed na te denken over de kosten die je gaat maken en waar je eventueel op kunt besparen. Met een goede planning en kostenberekening kun je jouw verhuizing succesvol laten verlopen. In dit artikel geven we je vijf tips waarmee je verhuiskosten kunt besparen.

1) Goed plannen en voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is echt zo. Maak om te beginnen een checklist en bedenk wat er allemaal moet gebeuren zodat je het overzicht houdt, ook op de dag zelf. Heb je bijvoorbeeld een verhuiswagen en verhuisdozen nodig? Welke meubels moeten er uit elkaar gehaald worden? Welke contracten en verzekeringen moet je aanpassen? Het enige wat je dan hoeft te doen is afvinken op het moment dat je iets hebt geregeld. Door deze dingen vooraf te plannen voorkom je stress en kosten op het laatste moment. Bij stress zie je sneller iets over het hoofd en de oplossing gaat dan vaak gepaard met extra kosten. Leg dus zo veel mogelijk van tevoren vast, zodat alles soepel verloopt.

2) Inpakken en opruimen

Op het moment dat je hebt besloten dat je gaat verhuizen kun je al beginnen met het opruimen. Werp een kritische blik op al je spullen en bepaal of alles wel mee moet naar je nieuwe huis. Door overbodige spullen niet mee te nemen bespaar je verhuisdozen en ruimte in de verhuiswagen. Kun je toch geen afstand doen van bepaalde meubels? Je kunt deze ook opslaan in een opslagbox! Zo staan ze niet in de weg maar hoef je er ook nog geen nieuw huis voor te vinden. Meer over de mogelijkheden voor opslagruimte op maat lees je hier.

Veel verhuisbedrijven bieden aan om verhuisdozen in en uit te pakken, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon zelf doen. Door in te pakken volgens een systeem gaat het uitpakken bovendien een stuk sneller. Schrijf bijvoorbeeld op de dozen wat er in zit en naar welke kamer de doos moet. Zo bespaar je een hoop tijd met het uitzoeken van je spullen tijdens het uitpakken. Doe je dit toch liever niet zelf, dan kun je er ook voor kiezen om dit te laten doen. Meer informatie over onze verhuisservice lees je hier.

3) Verhuis doordeweeks

Verhuizen in het weekend is duurder dan verhuizen doordeweeks vanwege weekendtoeslagen. Plan je verhuizing dus doordeweeks als dat mogelijk is. Hiermee bespaar je in vergelijking met een zaterdag al gauw 25%. Bovendien geven veel werkgevers een extra dag vrij voor een verhuizing. Check dus bij je werkgever of je hier misschien gebruik van kunt maken. Lukt het in verband met werk niet om doordeweeks te verhuizen? Kijk dan naar de voordeligste weekenddag bij het verhuisbedrijf. Vaak is de zaterdag goedkoper dan de zondag.

4) Zelf verhuizen

Verhuisbedrijven kunnen de hele verhuizing voor je overnemen, maar door zelf de handen uit de mouwen te steken kun je veel kosten besparen. Kijk natuurlijk wel goed naar wat je wel en niet kunt en wilt doen. Ben je of ken je iemand die goed is met meubels in en uit elkaar halen? Overweeg dan om dit zelf te regelen. Ga je zelf regelmatig bij het huis kijken voordat je echt verhuist? Neem dan alvast een kleine lading spullen mee in de auto. Zo bespaar je wat extra ritjes en tilwerk voor de verhuizers!

5) Vraag hulp van familie en vrienden

Verhuizen is veel werk, maar de helpende handen van familie en vrienden maken het makkelijker én goedkoper. Met meer mensen gaat het inpakken, vervoeren en sjouwen een stuk sneller. Misschien heeft er wel iemand een grote auto of busje die nog goed van pas komt bij het vervoeren van spullen. Als jij dan na een dag hard werken zorgt voor een hapje en een drankje sluiten jullie de dag ook nog eens goed af!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan