Nieuws Anne Fleur Kolthof 17 augustus 2023

5 tips voor een mini make-over van je interieur

Voor de meeste mensen geldt dat hun interieur nooit écht af is. Er kan altijd wat worden veranderd of worden toegevoegd om je inrichting nog meer eigen te maken. Wat natuurlijk wel zo kan zijn, is dat je voor een bepaalde periode over dezelfde inrichting beschikt en je toe bent aan iets nieuws.

Heb je wel zin om je inrichting aan te passen, maar wil je niet te veel tijd, energie en geld daaraan kwijt zijn? Met een paar kleine aanpassingen, zoals het veranderen van je deurklinken en een nieuwe lik verf op de muur, ben je er al. In dit artikel lees je daar meer over.

1. Ga voor een nieuw fris kleurtje op de muur

Een van de stappen die je kunt zetten om je woonkamer, keuken of slaapkamer er binnen no time anders uit te laten zien, is om aan de slag te gaan met muurverf of behang. Je hoeft eigenlijk maar één lange muur aan te passen om al een totaal nieuwe look in je woninginrichting te krijgen. Dit lijkt misschien veel werk, maar dat is het in de praktijk eigenlijk helemaal niet.

Daarbij kost het ook niet veel meer dan een paar tientjes. Trek er een of twee middagen voor uit en ga aan de slag. Kijk naar de meubels en spullen die je al hebt om op basis daarvan een mooie kleur te kiezen. Liever voor een trend gaan? De trendkleuren voor het interieur voor 2023/2024 zijn: verschillende tinten blauw, roodbruine en beige tinten en een combinatie van groen en paars.

2. Verander de deurklinken en handgrepen van kastjes

Een kleine verandering die ook veel kan betekenen voor je interieur is het aanpassen van de deurklinken van deuren en handgrepen van kastjes en lades.

Daarmee verander je op een hele simpele manier het uiterlijk van deuren, ramen, kasten en andere meubels. Het leuke daarvan is dat je met deurklinken en handgrepen echt alle kanten op kunt.

Kies bijvoorbeeld voor een industriële touch in je woning met zwart deurbeslag of ga voor een leren handgreep voor de kasten in de keuken.

Een ander groot voordeel is dat je dergelijke accessoires om de zoveel tijd kunt veranderen voor een nieuwe look. Ben je dus niet meer tevreden over een jaartje dan heb je zo weer een andere trend te pakken!

3. Open kast met zo nu en dan andere inrichting

Waar je eveneens mee kunt experimenteren voor een nieuw uiterlijk van je woonkamer of slaapkamer is een open kast. Open kasten zijn ideaal, omdat je daar van alles in kwijt kunt.

Denk aan boeken, maar ook aan kunstzinnige objecten, foto’s, plantjes en ga zo maar door. Wanneer je trendgevoelig bent, kun je per seizoen de inhoud van zo’n open kast veranderen.

Wat helemaal past bij wat momenteel trendy is voor het interieur is een minimalistische inrichting. Ga hierbij voor weinig spullen en kies het liefst voor accessoires en decoratie die stijlvol zijn. Natuurlijke tinten zoals beige en aarderood of bruin doen het heel goed in deze combinatie, maar je kunt natuurlijk ook voor een statement piece in een felle kleur gaan. Ook dat is juist leuk!

4. Nieuwe kussens op de bank en stoelen

Zo zie je maar dat je echt niet van alles hoeft te verbouwen, zoals een groot deel van de Nederlanders de laatste jaren heeft gedaan, om een nieuwe look te creëren.

Met een paar kleine veranderingen ziet een ruimte er ook echt al anders uit. Dat bereik je ook door nieuwe kussens voor je bank en stoelen aan te schaffen. Dat kost bijna niks en heeft een heel groot effect op de ruimte.

Sterker nog: hierbij hoef je niet eens de complete kussens te vervangen. Het is vaak alleen maar nodig om nieuwe kussenhoezen aan te schaffen. Let er wel op dat je in dat geval gaat voor kussenhoezen die compleet anders zijn dan de hoezen die je al had. Ga bijvoorbeeld voor een compleet nieuw kleurenschema of hoezen met een vernieuwend printje.

5. Geef je houten meubels een nieuw kleurtje

Naast het veranderen van je deurklinken en vervangen van de kussenhoezen is er tot slot nog een tip waar je hopelijk wat mee kunt voor een nieuwe look. Wat dacht je ervan om de houten meubels in je woning een nieuw kleurtje te geven? Zelfs het veranderen van de kleur van één meubelstuk geeft een kamer al een nieuwe look.

Verf bijvoorbeeld de kast waar de televisie op of in staat en ga voor een mooie natuurlijke tint of juist een opvallende felle kleur. Of kies ervoor om de bijzettafel bij de bank een nieuw kleurtje te geven.

Je kunt alle kanten op: voor houten meubels zijn talloze mooie tinten te vinden voor ieder soort interieur. Extra tip: pas de kleur aan aan de kleur van de deurklinken en handgrepen van andere meubels en je hebt een mooi geheel.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan