Woninginrichting Anne Fleur Kolthof 1 mei 2023

7 Apparaten die jouw woning en wooncomfort verbeteren

Als je net een eigen woning hebt gekocht, wil je uiteraard dat die zo goed mogelijk ingericht is. Het moet stijlvol én comfortabel zijn, zodat je er een heerlijke plek hebt om thuis te komen.

Behalve een mooi interieur en bijpassende woonaccessoires, zijn er ook enkele apparaten die jouw leven in je nieuwe huis een stuk fijner maken. Wij geven je vijf must-haves voor woningbezitters.

1. Waterontharder

Een van de eerste dingen die we adviseren, is een waterontkalker kopen. Een waterontharder is een apparaat dat ervoor zorgt dat hard water wordt omgezet in zacht water. Hard water bevat veel mineralen zoals calcium en magnesium, wat leidt tot kalkaanslag op bijvoorbeeld douchewanden, verkleuring van sanitair en verstoppingen in leidingen.

Dat kan huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, boilers en koffiezetapparaten beschadigen. Met een waterontharder voorkom je deze problemen, behoud je langer de kwaliteit van sanitair en huishoudelijke apparaten en het vermindert het gebruik van wasmiddelen. Daarbij is zacht water vriendelijker voor je huid en je haar, waardoor douchen aangenamer wordt.

De gezondheid van je huid zal vooruit gaan en je haar zal meer glanzen en zachter zijn. Kortom, een waterontkalker is gezonder en verlengt de levensduur van je apparaten aanzienlijk; op die manier haal je de investering er zeker uit.

2. Luchtreiniger

Heb je een mooie woonkamer ingericht, loop je de hele tijd te niezen. Als de luchtkwaliteit in huis niet goed is, gaat je wooncomfort ook achteruit. Dit zien we vooral tijdens de winter of warme zomer, waarbij we vaker binnen zitten en ramen minder vaak openstaan.

Een luchtreiniger zuivert de lucht in je huis door stofdeeltjes, pollen, bacteriën, schimmels en vieze geurtjes van huisdieren uit de lucht te filteren. Dit helpt tegen allergieën of astma-klachten en zorgt voor gezondere lucht in huis. Voor mensen met hooikoortsklachten is de investering in een luchtreiniger echt een grote stap vooruit als het gaat om wooncomfort en levenskwaliteit! 

3. Airconditioner

Met een airconditioner kun je het binnenklimaat reguleren en zorgen voor een aangename temperatuur in huis. Vooral in de zomermaanden kan het behoorlijk warm worden binnenshuis, waardoor je niet goed kunt slapen of werken.

Een airconditioner koelt de lucht in huis en maakt het comfortabeler om binnen te zijn. Daarnaast kan een airco ook als verwarming dienen in de winter; dat is met de hoge gasprijzen en wanneer je zonnepanelen bezit een stuk voordeliger. Dankzij een airconditioner kun je dus zowel geld besparen als zorgen voor een hoog wooncomfort.

4. Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is een handige uitvinding die jouw leven een stuk makkelijker maakt. Het apparaat gaat automatisch aan het werk om jouw vloeren schoon te maken zonder dat jij er iets voor hoeft te doen.

Dit bespaart tijd en moeite, waardoor je meer tijd overhoudt voor andere activiteiten of ontspanning. Daarnaast zorgt een robotzuiger ervoor dat je huis standaard een stuk schoner is.

Dit is vooral erg handig wanneer je huisdieren hebt die veel haar verliezen. Zeker als je dan ook nog een of meer jonge kinderen in huis hebt rondlopen of kruipen, is dit echt een noodzaak!

5. Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je op afstand de temperatuur regelen vanuit je smartphone of tablet. Hierdoor kun je bijvoorbeeld alvast instellen dat het lekker warm is wanneer je thuiskomt van werk of juist energie besparen als je niet thuis bent. Daarnaast geeft een slimme thermostaat ook inzicht in jouw energieverbruik en kunnen ze helpen bij het verminderen van kosten.

6. Smart home hub

Een smart home hub is een centraal punt in je huis waarop al jouw slimme apparaten worden aangesloten. Zo kun je met één apparaat al je andere apparaten bedienen, zoals verlichting, beveiligingscamera's, speakers, etc.

7. Waterkoker met temperatuurregeling of hoogwaardig koffieapparaat

Ben jij een echte theeliefhebber? Dan is een waterkoker met temperatuurregeling echt jouw ding! Het is handig voor theeliefhebbers die hun thee willen zetten op de juiste temperatuur voor het type thee dat ze drinken.

Zo kun je altijd genieten van een perfect kopje thee zonder dat het bitter smaakt omdat het water te heet was. Koffieliefhebbers worden helemaal gelukkig van een kwalitatief hoogwaardig koffieapparaat. Kies er een waarbij je hele koffiebonen gebruikt, zodat je altijd van vers gezette koffie kunt genieten. 

Kortom, door deze zeven handige apparaten aan te schaffen, verbeter je niet alleen het wooncomfort maar draag je ook bij aan een gezondere leefomgeving en vermindering van energiekosten. Dit waren slechts een paar voorbeelden van handige apparaten die jouw leven in je nieuwe huis aangenamer maken.Je investering verdien je zeker terug!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan