Nieuws Anne Fleur Kolthof 30 januari 2024

Bezoek Gluren bij de Buren 2024!

Na een hectische werkdag kom je tot rust in de woonkamer. Je start veelal je dag hier op en zorgt voor een ultieme styling die helemaal bij jou past. Dit doe je veelal door het interieur te stylen met je favoriete kleuren en het toepassen van diverse woonaccessoires. Je komt samen in je woonkamer en je bespreekt hoe leuk, maar af en toe ook hoe hectisch je werkdag was.

De woonkamer noemen wij hierdoor het hart van de woning. De kamer waar je samenkomt. De huiskamer mag bekend staan om haar levendigheid en sfeer. Die sfeer willen we toevoegen aan huiskamers verspreid over heel Helmond op 4 februari 2024 én dat doen we in dit geval met 46 muzikale optredens.

Hoofdsponsor van het Helmondse huiskamerfestival

Wij, als vb&t Makelaars, ondersteunen Gluren bij de Buren in het sociaal-culturele aspect, waarbij men hun woning openstelt, zodat bezoekers hier terecht kunnen. Zij stellen hun woning open voor anderen om samen te komen. Op diverse plekken verspreid over heel Helmond kunnen bezoekers kosteloos genieten van diverse optredens die worden gegeven vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur. 

Gluren bij de Buren Helmond wintereditie 2024.png

Fysieke aanwezigheid 

Tegenwoordig staat onze wereld in het teken van artificial intelligence, maar hoe leuk is ouderwets samenkomen dan? Terug naar een wereld met sociale, persoonlijke interacties.

Het bevordert het gevoel van samen zijn en herinnert ons aan de toegankelijke wijze waarop we vroeger met onze buren omgingen. Of hoe je bij bedrijven binnen kon lopen. Wat een toegankelijkheid! Daar houden we van.

Herinner jij je nog die toegankelijke makelaar in Helmond om de hoek van de straat? Waar je zo even binnen kon wandelen voor een kop koffie. Dat imago willen we graag behouden aan de Steenweg 18a te Helmond waar vb&t Makelaars gevestigd zit.

huiskamerfestival vb&t Gluren bij de Buren (4).png

Elkaar in Helmond ontmoeten 

Met deze ontmoetingen proberen we sociale barrières natuurlijk te doorbreken, maar ook eenzaamheid binnen onze oudere generaties tegen te gaan. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen manier muziek waarderen. De muziekoptredens zullen op 4 februari plaatsvinden binnen de huizen van onze deelnemers.

Even de woning bezichtigen?

Altijd al benieuwd geweest hoe die ene woning in de buurt er van binnen uitziet? Dit is je kans! Ook al is deze woning (nog) niet in de verkoop, je krijgt alsnog de kans om even goed om je heen te kijken hoe een ander zijn woonkamer heeft ingericht. 

huiskamerfestival vb&t Gluren bij de Buren.png

Muzikanten een waardige kans geven

Meer kans voor opkomend talent die graag de kans benutten om hun werk te presenteren aan anderen. Hun creatieve talenten tonen aan bezoekers, waardoor ze hun muzikale kunsten kunnen laten zien aan de buitenwereld.

De bezoekers verkennen nieuwe genres en ontvangen kunnen ervoor kiezen om hun dag te besteden in diverse woonkamers. 

kaart locaties vb&t Gluren bij de Buren.png

Deelnemers aan de wintereditie van Gluren bij de Buren 2024

Dr knippenberghof 4 a 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door Yony 1 ZZZ topic 

Een initiatief van singer-songwriter Muki uit Helmond. Samen proberen ze de vibe uit jaren '80 akoestisch te brengen aan het publiek. Dit is de vijfde editie van GBDB en dit keer gaan ze meer Balkan ritme en vibes spelen. 

Brouwhuissedijk 50 13:30 / 15:00 / 16:30 

Welkom geheten door Francois Kneepkens

Multi(f)vocaal 

Beschikt over bijzonder repertoire van veelal door Loekie Ruissen bewerkte muziekstukken.

Een nummer uit de jaren ‘30 en ’40, iets van Paul Simon, Billy Joel of Sinead O’Connor. Verstilde ballad, jazzy swing of zwoele song: ‘Multi(f)vocaal’ zingt het en gaat altijd voor een enthousiaste performance

Meanderlaan 6 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Stichting Vrienden 

Stadstuin Helmond Loes Rüland & Eline Boon

Loes speelt akoestisch gitaar en zingt voornamelijk popsongs, de bedoeling is dat er meegezongen wordt met muziek zoals Coldplay, Pointer Sisters, etc. Eline speelt een aantal liedjes mee op haar harp. Harpen geven mooie klanken en het brengt rust. De combinatie van harp in popmuziek.

Scheepsboulevard 2 12:45 / 15:45 

Welkom geheten door Fletcher Hotel Helmond

La Chispa maakt muziek die geïnspireerd is op Flamenco en Zuid-Amerikaanse klanken. La Chispa bestaat uit Carla Geerts (zang, palmas), Ad Verwegen (gitaar) en George Gijsbers (dwarsfluit).

Evertsenstraat 19 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door De Cirkel, centrum voor leven met en na kanker 5 Dunglish Dunglish: Have it both ways! Twee akoestische gitaren, één elektrische en een Americana voice creëren een tweetalig repertoire.

Wethouder van Wellaan 10 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Familie Ermens

Timeless Grooves:Dit is de publieke start van het project Timeless Grooves, geproduceerd door Hammond Organist en Toetsenist Jeroen Ermens.

Johannes Vermeerlaan 13:30 / 15:00 / 16:30 

Welkom geheten door Ronald en Astrid van Laar 

7 Rendez-Vous Rendez-Vous bestaat uit twee gitaristen en drie zangeressen. De optredens zijn volledig akoestisch. Het repertoire is heel divers, nummers van Mary Black, Michael Jackson, Michel Fugain en Simon en Garfunkel komen aan bod.

Nachtegaallaan 40 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door BeBizzy
BeBizzyBand maakt muziek voor hun plezier en voor de verbinding.

Kruisbekstraat 16 12:00 / 13:30 / 15:00

Welkom geheten door Alice's place ♥

Secret Songs Secret Songs speelt hedendaagse americana muziek. De naam verwijst naar de “geheime” pareltjes die de band op haar repertoire neemt, onbekend bij het grote publiek. De band kenmerkt zich door de mooie close harmony samenzang. Gitaren, bas gitaar en cajon vormende instrumentale basis, aangevuld met o.a. de accordeon.

Tamboerijnstraat 80 13:30 / 15:00 / 16:30 

Welkom geheten door De bewoners van woon-zorgcentrum.

De Moeraseik 10 Yam Dom Rum Yam Dom Rum is een gezelschap van vijf ervaren muzikanten die aanstekelijke Ierse folk spelen. Van jigs tot reels en van meezingers tot gevoelige ballads! 

Harmoniestraat 102 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door Hans van Kessel

Hans speelt zijn liedjes. Al jarenlang schrijft hij teksten en muziek. Hij heeft zo'n 1500 teksten geschreven en wil er daar een paar van laten horen aan iedereen die dat wil horen. Ze zijn zeker de moeite van het luisteren waard. 

Harmoniestraat 105 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Harald

The Gypsies of Oss: Een gitaarduo dat instrumentale zigeunerjazz speelt en dat af en toe afwisselt met een pop- of jazznummer. Serieuze en vaak overdonderend virtuoos gespeelde luistermuziek maar met een vrolijke noot die er ineens tussendoor glipt. The Gypsies zijn Lex van Hulten uit Oss en Wouter Bruyn uit Veghel.

Harmoniestraat 105 13:30 / 15:00 / 16:30 

Welkom geheten door Harald 

De Wolfsputten 4 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door Jan en Sakia van de Pol 

O’nyx vocalgroup In 2015 begonnen met Helmond als thuisplaats. Het repertoire is divers en modern en wordt door twaalf enthousiaste zangers (waaronder een beatboxer) gebracht met veel plezier en beleving. Optredens in direct contact met publiek brengt bij O’nyx het beste naar boven. 

Scheepsboulevard 2 13:30 / 15:00 / 16:30 

Welkom geheten door Fletcher Hotel Helmond 

Yes! Soul & Disco Een zeskoppige, zingende, swingende vocal groep. Met wervelende soul en disco nummers voeren ze het publiek mee naar de dansvloer.

Scheepsboulevard 2 12:00 / 14:15 

Welkom geheten door Fletcher Hotel Helmond

Fablewood Fablewood is een vertakking (trio) van de Binnenband en bestaat uit Joep Feiter (gitarist), Ron van den Beuken (basgitaar) en Nandy Welling (zang/ukelele). Zij spelen al langer samen, maar focussen sinds kort bij Fablewood vooral op songwriting, maar brengen ook covers uit in Americana stijl.

Arcostraat 46 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Sjanel 

Ed Citroen brengt een afwisselend feelgood liedjesprogramma met zang en gitaar. Ed zingt zijn eigen Nederlandstalige liedjes en vertelt en op een innemende manier hoe de songteksten tot stand zijn gekomen. Daarnaast speelt hij ook bekende popklassiekers. 

Molenstraat 137 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door Bij Thijs 

Twee violen en een Bart Stap in een wereld van muzikale speelsheid en absurditeit. Dit muzikale trio verzorgt een frisse wervelwind vol vrolijke noten en eigenzinnige humor. Laat je verrassen door de onverwachte vreugde van grote en kleine sentimenten die je in de chaos van het leven kunt vinden

Lambertushof 12 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Cecile 

The Last Straw The Last Straw is een country/americana/blue grass band die graag verrast met onbekende covers, afgewisseld met enkele klassiekers van o.a. Cash en Dylan. Dat doen ze met een gitaar, bas en vrouwelijke leadzangeres. De twee mannen op de snaren zingen regelmatig mee.

Zuid Koninginnewal 39 12:45 / 15:00 

Welkom geheten door Debbie en Marcel

Timo van Lierop solo O.a. bekend van MOOON, Fleur en de Stardusters, timmert als soloartiest hard aan de weg. Met een debut album genaamd 'Earth Tones' brengt hij maar al te graag zijn muziek op de leukste uithoeken van het land. Indie, folk, blues en country zijn een paar genres die gegarandeerd voorbij komen. 

Zuid Koninginnewal 39 13:30 / 15:45

Welkom geheten door Debbie en Marcel

Welkom geheten door Debbie en Marcel 21 Alice & the Lord of Comfort De band geeft een eigen invulling aan het indiefolk genre; puur en klein maar ook rauw en dynamisch door invloeden uit andere hoeken zoals funk, rock en blues. 

Burgemeester Geukerspark 46 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Ernesto en Christel Arrendell-Klein

Ernesto Arrendell is een multi-instrumentalist en maakt klankverhalen met een scala aan instrumenten en objecten. Het is een akoestisch spektakel uit de natuur. Hij neemt je mee naar onder andere moerassen, woestijnen. 

Bakelsedijk 5 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door Bertus en Chanet 

Tuloa Tuloa betekent welkom. Tuloa bestaat uit Angela (gitaar, zang), Rianne (contrabas, zang) en Cecile (accordeon, zang). De muzikant speelt niet al te bekende muzieknummers die passen bij uiteenlopende muziekstijlen. Dit zorgt voor een country, pop, folk-achtig repertoire met een twist.

Alphonse Stallaertstraat 6 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Sun Flowe

Hein Augustijn: Een exotische mix van pop, reggae, latin en jive. De Brabantse singer-songwriter Hein Augustijn combineert tropische klanken met het gevoel van hier. Met goudeerlijke teksten op zonnige grooves geeft Hein een eigenzinnige draai aan zijn Brabantse wortels.

Bosselaan 4 13:30 / 15:00 / 16:30

Welkom geheten door Thomashuis Helmond 25

Toon: Popmuziek teruggebracht tot de essentie, misschien kun je Toon zo het best omschrijven. Bekende en minder bekende songs uit de laatste zestig jaar van de popmuziek. Zo eerlijk mogelijk vertaald naar het Nederlands, en gespeeld op akoestische instrumenten, met een plezierige presentatie.

Cacaokade 1 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Julienne Tullemans 

Gipsy Mood: Gipsy Mood is een bonte verzameling rasmuzikanten die iedere gelegenheid weet op te luisteren met sfeervolle wereldmuziek. Wat hen bindt, is hun passie voor muziek. Verwacht een cocktail van zigeunermuziek en wereldmuziek, klezmer, balkan en Hot club de France.

Ganzewinkel 10 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Kwekerij van der Linden 

Peterhabets Ingetogen, subtiel, ruig en uitbundig. Melodieën vanuit zijn tenen en teksten recht uit het hart waarmee liefde en leven in popliedjes worden beschreven. Gewapend met gitaar, mondharmonica en een mooie stem weet Peter Habets een breed publiek te boeien met een groot repertoire van eigen werk. 

Schubertlaan 11 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Dave Parrin and his band Red Cat Running 

Red Cat Running: Red Cat Running speelt folkroots muziek en aanstekelijke Americana op akoestische instrumenten zoals gitaar, mandoline en accordeon. Het zijn hoofdzakelijk eigen liedjes over alles wat men in het leven meemaakt: liefde, hoop, een betere toekomst.

Brugbeemden 17 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door Marie Sneijers 

Bertha, Blondie and Me "One voice, one guitar". Intiem, puur en zonder al de poes pas. "Bertha, Blondie and Me" is een solo project van Amerikaanse singer-songwriter M. LaPointe. Met zijn twee favoriete gitaren zorgt hij voor een gezellige huiskamersfeer.

Medevoort 9 A 13:30 / 15:00 / 16:30 

Welkom geheten door Fam.van Mierlo Piet Hein en Ria 

Gravelroad Gravelroad bestaat uit Ineke Oomens (Cello), Gerard Jeuken (Accordeon) en Karel Werschkull (Gitaar en mandoline). De band speelt Americana, blues en traditionals, doorgaans songs met een rafelrand die de rauwe kanten van het leven bezingt. Tussen de schuifdeuren in Helmond te zien en te horen. 

Burgemeester Krollaan 99 12:45 / 14:15 / 15:45

Welkom geheten door Familie Loch 

Maeve: Een jonge, Helmondse meid, met een brede, muzikale interesse. Ze neemt je mee op een muzikale reis door de tijd. Allerlei covers passeren de revue, van de jaren '70 tot heden. Soms begeleidt ze zichzelf live met de ukelele of met een orkestband. Sprankelende muziek, die herinneringen laat herleven. 

Trambrugweg 21 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door Paul & Germaine 

Humans Screaming Like Goats: Deze Helmondse band speelt eigen nummers en enkele welgemikte covers op het grensvlak van pop, rock en Americana. Met een toefje blues. De gitaren zijn altijd akoestisch. Lief agressief. Tijdens Gluren bepaalt het rad van fortuin de nummers.

Mierloseweg 43 13:30 / 15:00 / 16:30 

Welkom geheten door Stichting het huis onder de regenboog 

Mr. Robert: bestaat uit drie conservatorium geschoolde musici die (symfonische) popmuziek ten gehore brengen, vocaal en instrumentaal. Sfeervolle, bijna filmische muziek; ieder nummer is een cadeautje. Sluit je ogen, laat je betoveren en meevoeren naar een wereld waar je een unieke muzikale ervaring te wachten staat! 

Verdilaan 6 12:00 / 13:30 / 15:00

Welkom geheten door 70s songs in de Verdilaan 

De gitaar van Frank Twee tieners met hun gitaar in de jaren '70. Songbooks werden overgeschreven, akkoorden geoefend. Rene Vermaes speelt nog steeds op de gitaar van Frank Vlug (*2005) Stones, Neil Young, Simon & Garfunkel, kom luisteren en herleef de jaren '70. Een eenmalige gebeurtenis met vier vrienden bij elkaar.

Walnoothof 27 13:30 / 15:00 / 16:30 

Welkom geheten door Els Font Freide 

Irish Heartbeat: Ingrid en Walter vormen de groep Irish Heartbeat. Zij hebben precies één jaar geleden hun eerste optreden gehad bij Gluren bij de buren. Zij worden geïnspireerd door het Ierse volk. Inmiddels hebben ze al diverse optredens gehad met als hoogtepunt hun optreden in Cork (Ierland) bij het concert van Cór Geal choir.

Kloosterstraat 5 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Rob van Eekeren

Gravel is een vijfkoppige vriendengroep die elkaar kent van de tennisbaan. Behalve het slaan tegen een bal hebben ze een band met muziek. Ieder heeft zijn eigen bijdrage en dat maakt het repertoire heel divers. Ierse folk, Americana’s, Caribisch, maar ook Nederlandstalig staat op het programma. Meezingen mag! 

Wevestraat 8 A 12:00 / 13:30 / 15:00 

Welkom geheten door Familie Kemps 

Nice two meet you: Het repertoire is veelzijdig en aanstekelijk! Met veel plezier en humor zingen en spelen de dames van 'Nice two meet you' een prettige ratatouille van liedjes. En wil je meezingen? Dat mag!

Nassaustraat 32 13:30 / 15:00 / 16:30

Welkom geheten door Familie Spierings 

Mantra concert. Samen luisteren en, als je wilt, samen zingen onder begeleiding van de diepe klanken van een harmonium. Dat kan tijdens dit mantra concert. Kim neemt je mee in de rustgevende uitwerking die mantra's en traditionals hebben. Zo kun je samen een koude februari middag warm doorbrengen met andere muziekliefhebbers

De Plaetse 160 12:00 / 13:30 / 15:00

Welkom geheten door José en Frans Voermans 

Classical keytar: een heel (digitaal) orkest in jouw huiskamer. Zij maken eigen arrangement van klassieke muziek en enkele klassiekers uit de Top 2000. 

Mierloseweg 93 12:45 / 14:15 / 15:45

Welkom geheten door Bardo Koolen

Orangeman: Eén man, één stem, één gitaar. Bijgestaan door Boris: één mondharmonica, één stem. Het repertoire van Orangeman bestaat uit eigen nummers en akoestische covers.

Rode beemden 46 13:30 / 15:00 / 16:30

Welkom geheten door Anja en Ties van de ven 

Keiegalmers Helmonds Auwdste & Frisse Amusements Gezelschap. Muziek & zang overgoten met een amusante saus aan onderwerpen! Herkenbare Helmondse zaken, waarbij plezier de boventoon vormt van hun teksten op bestaande en eigen melodieën.

Emmastraat 2 12:00 / 13:30 / 15:00

Welkom geheten door Annemie & Peter 

Hoezo dwars... is een enthousiast dwarsfluitensemble van volwassenen. Naast de meest gehoorde dwarsfluit spelen zij ook op altfluit en basfluit en soms ook op een piccolo. Van barok naar klassiek en romantiek ,maar ook een salsa; alle stijlen komen voorbij.

Sprengenbergweide 37 12:45 / 14:15 / 15:45

Welkom geheten door Familie Wilms

ARTE Accordeon is klassieke en moderne muziek. Accordeon is jazz en filmmuziek. Accordeon is klassieke tango en tango nuevo: onmiskenbaar! Accordeon is een valse musette en swing. Het accordeon is het meest veelzijdige instrument wat er bestaat. Dat laat ARTE graag horen.

Meanderlaan 6 13:30 / 15:00 / 16:30

Welkom geheten door Stichting Vrienden Stadstuin Helmond 

Eline Boon speelt een prachtig instrument, namelijk de harp. Laat je meenemen door deze prachtige klanken en geniet.

Geeneindseweg 3 12:45 / 14:15 / 15:45 

Welkom geheten door Pierre en Maria Groenen

MadameRuiz was jarenlang leadzangeres van een duo en band, maar gooit het nu over een geheel andere boeg. Met een prachtige en kraakheldere dijk van een stem, weet ze jou te raken met krachtige, akoestische ballads van o.a. Adele, Lady Gaga, Britney Spears, Ed Sheeran, Jewel, Demi Lovato, Beyoncé en de Goo Goo Dolls.

Zuid Koninginnewal 39 12:00 / 14:15

Welkom geheten door Debbie en Marcel 

KingsVision, opgericht in 2014 in Tilburg in het zuiden van Nederland, is een eclectische band die zich niet vasthoudt aan één muziekstijl, maar het publiek weet te verrassen met een samensmelting van verschillende muziekgenres. Om dat te bereiken zijn de muzikanten van KingsVision ook zeer goed in songwriting.
Koude middag samen doorbrengen

Waar wacht je nog op? Breng de koude middag warm door met andere muziekliefhebbers uit de buurt.

huiskamerfestival vb&t Gluren bij de Buren (2).png

Fletcher Hotels Helmond

Wij bedanken Fletcher Hotels Helmond in het bijzonder voor de ondersteuning als locatie.

Gluren bij de Buren

Wij bedanken de organisatie van Gluren bij de Buren die deze bijzondere dag mogelijk maakt.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan