HuizenmarktNieuws Anne Fleur Kolthof 20 maart 2023

Bouwen aan een beter leven: Te Veld

Terugkijkend op een dag vol inspiratie!

Binnenkort worden er 101 woning gerealiseerd in Buurtschap te Veld. We bezochten Woningfabriek Van Wijnen in Heerenveen. We mochten met onze eigen ogen aanschouwen hoe de productie van woningen in een fabriek in zijn werk gaat.

Binnenkort starten wij met de verhuur van de eerste woningen in Buurtschap te Veld voor Van Wijnen. Schrijf je hier in!

Te Veld project Eindhoven (4).jpg

Samenwonen in het groen

In Eindhoven Noord, gelegen tussen de Castiliëlaan en de Huizingalaan, ligt een nieuw woongebied: Buurtschap te Veld. Het betekent ‘samenwonen in het groen’.

Hier wordt een nieuwe en eigentijdse invulling gegeven aan een buurtschap. Bewoners zijn hier verbonden met elkaar en met het landschap. In opdracht van de gemeente Eindhoven bouwt Van Wijnen hier 101 tijdelijke woningen voor een periode van 30 jaar.

Woningnood

Daar spelen wij op in!

De architectuur en stedenbouw spelen een grote rol in het ontmoeten en de onderlinge verbondenheid van de gemeenschap. Hier hechten we extra veel waarde aan in de vorm van een community gevoel: denk specifiek aan zitelementen, oude eikenbomen en uitzicht op grond waar ruimte is voor spelende kinderen. Hiermee stimuleren we samen met onze stakeholders sociale interactie.

Te Veld project Eindhoven (1).jpg

Innovatieve, fijne wijk

De wijk bestaat uit verschillende ‘kamers’, met elk zijn eigen innovatieve karakter. Wij voegen hier graag een innovatief product aan toe: de woningen waarvan het casco is geprefabriceerd en vervaardigd uit beton met 65% minder CO2 uitstoot.

De natuurlijke en houten afwerkingen zijn zeer duurzaam, passen naadloos in de omgeving. De woningen zijn re-montabel, waardoor ze na 30 jaar te verplaatsen zijn naar een andere locatie. De oplevering is voorzien van een demontageplan, waardoor herpositionering wordt gegarandeerd.

Wil jij hier wonen? Benader dan één van onze nieuwbouw makelaars.

Wonen in een groene leefomgeving

Wist jij dat een groene leefomgeving je gezondheid aanzienlijk bevordert? De aandacht wordt gevestigd op buitenbeleving voor bewoners. Een grote glazen pui in de woonkamer en keuken. Dit geeft binnenshuis namelijk ook een buitengevoel.

Aan de entree en tuinzijde komt een houten veranda waar men samenkomt en comfortabel kan zitten op bijvoorbeeld te eten. De galerij wordt voorzien van groene beplanting. Er wordt ook aan duurzaam leven gedacht door de warmtepomp te integreren in een compostbak.

Te Veld project Eindhoven.jpg

Hoe duurzaam is duurzaam?

 • Curculaire woningen: losmaakbaar, re-montabel en herbruikbaar.

 • Realisatie door gebruik van beton (duurzaam)

 • All-electric woningen

 • Vervaardigd in CO2 neutrale fabriek

 • Zonnepanelen en ventilatiesysteem die warmte terugwint.

 • Luchtwaterwarmtepomp en vloerverwarming

 • De stroom wordt opgewekt via zonnepanelen en de woningen hebben een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De verwarming en koeling wordt verzorgd door een luchtwaterwarmtepomp en vloerverwarming

 • Dashboards waardoor bewoners energiezuinige prestaties van de woningen goed kunnen volgen

 • Water vanuit hemelwaterafvoeren gaat naar individuele regentonnen

 • Natuurlijke impulsenergie

 • Houten gevels

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan