Verbouwing Rik 2 maart 2022

Buitenzonwering: dé trends van 2022 op een rij

Wil je meer weten over de laatste trends op het gebied van buitenzonwering? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Het kan best lastig gaan om voor de juiste zonwering te kiezen voor jouw tuin. Er is immers oneindig veel keuze. Als je met de trends mee wilt gaan, kun je een van onderstaande opties gaan. We zetten de trends van 2022 voor je op een rijtje.

Een pergola

Pergola zonwering is ideaal voor als je in je tuin op zoek bent naar meer schaduw. Een pergola bestaat uit een stevige constructie van balken. Vaak van hout of een ander materiaal als aluminium. Het voordeel van deze constructie is dat het in vergelijking met andere types zonwering niet erg gevoelig is voor weersomstandigheden. Stormschade zal je er niet snel mee oplopen. 

De basisconstructie van een pergola wordt vaak aangevuld met een zonnescherm of zonnedoek. En hou je van een extra groene touch in je tuin? Dan kun je ook nog overwegen om de pergola te laten begroeien. Zo zie je regelmatig pergola’s met een druif of klimroos die ertegenop is geklommen en een knus bladerdak heeft gecreëerd.

Een veranda

Een ander type zonwering dat tegenwoordig erg populair is en vaak met de pergola wordt vergeleken is een veranda. Wat een veranda uniek maakt, is dat de ruimte kan worden afgesloten en dat je toch altijd het tuingevoel behoudt. Dit afsluiten is een voordeel omdat je dan het hele jaar door gebruik kan maken van je zitplek. Ook als buiten de temperatuur niet aangenaam genoeg is.

Een zonnescherm

Wat ook een geschikte vorm van zonwering kan zijn, is een zonnescherm. Hiervan zijn er verschillende varianten. Het grootste onderlinge verschil zit hem in de aansturing van het scherm. Die kan handmatig of elektrisch aangestuurd zijn. 

Met een elektrisch zonnescherm hoef je je minder zorgen te maken over schade door weersomstandigheden. Hierbij is het namelijk vaak mogelijk om gebruik te maken van een windsensor. Die sensor meet dan hoe hard het waait en klapt het scherm automatisch in als dat nodig is.

Screens

Screens is ook nog een populair type zonwering waar je voor zou kunnen gaan. Screens worden vaak vergeleken met rolluiken. Het zijn dan ook een soort stevige rolgordijnen die aan de buitenkant van de woning worden bevestigd. Ze zijn bij uitstek geschikt om de zon te weren en houden het huis zelfs koel als het buiten warm is. 

Het handige van screens is namelijk dat ze erg goed isoleren. Zo heb je binnen minder last van de temperatuurwisseling buiten. In de winter blijft het binnen eerder warm en op een warme zomerdag juist koel. Op den duur hoef je hierdoor ook minder energiekosten te betalen. Dat is mooi meegenomen en maakt het de investering waard.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan