Nieuws Rik Feijen 8 december 2019

Checklist huis netjes achterlaten

Gefeliciteerd, je hebt je huis verkocht! Nu is het tijd om je voor te bereiden op de overdracht. Net voor de overdracht mag de koper het huis nog eens inspecteren. Het is de bedoeling dat de woning er tijdens de inspectie net zo uitziet als tijdens de laatste bezichtiging. Tijdens deze inspectie wordt je woning op verschillende aspecten gecontroleerd en worden de meterstanden genoteerd. Natuurlijk moet je huis leeg zijn, maar wat moet je nog meer doen? Wij hebben een handige checklist voor je, zodat jij je huis netjes achterlaat voor de nieuwe bewoners!

Overgenomen spullen

Heb je met de kopers afgesproken dat je bepaalde spullen overnemen? Dan is het wel zo netjes om deze spullen in goede staat achter te laten. Maak ze nog even schoon en zorg dat ze er fatsoenlijk uitzien. De nieuwe bewoner zal dit zeker waarderen.

Keuken

Als je ergens binnenkomt is het fijn als de keuken er schoon en netjes uitziet. Een koelkast, aanrecht of oven met kruimels of vlekken is geen lekker begin. Laat de keuken dus schoon achter. Vergeet ook niet te checken of alle handvaten aan de keukenkastjes en de kraan goed vastzitten. Bij de overdracht moeten ook de vuilnisbakken en containers leeg zijn. Dus vergeet deze niet te laten legen.

De tuin

Ook de tuin is onderdeel van de woning. Deze moet je ook achterlaten zoals deze er tijdens de laatste bezichtiging uitzag. Als je struiken en bomen er toen mooi gesnoeid bij stonden is het niet de bedoeling dat deze er nu onverzorgd uitzien. Zorg ervoor dat eventueel afval uit de tuin is verwijderd en dat je geen spullen achterlaat waar de koper niet om heeft gevraagd.

Stickers en spijkers

Bij het leeghalen van de muren blijven er misschien stickers, spijker en pluggen achter. Verwijder voor zover mogelijk de restjes van stickers en dicht de gaten die de spijkers en pluggen achterlaten. Over het algemeen zal de koper het fijn vinden als hij de muren netjes aantreft. Ook beschadigde schakelaars of contactdozen vervangen of herstellen kan geen kwaad.

Gas en elektra

Tijdens de eindinspectie wordt alle apparatuur gecheckt, ook de cv-ketel en de gaskraan. Zet deze daarom niet uit en zorg ervoor dat het gas, water en licht niet afgesloten zijn. Natuurlijk kun je wel de gas- en waterleidingen netjes afdoppen en de elektriciteitsleidingen voorzien van kroonsteentjes.

Verzamel de extra sleutels

Vergeet niet de extra sleutels van het huis te verzamelen. Bezitten de buren, familie of vrienden ook exemplaren van de sleutel? Zorg dat ze deze dan inleveren voordat je verhuist. Voor de koper is het fijn om te weten dat niet iedereen zomaar hun huis in zou kunnen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan