Verbouwing Rik Feijen 19 mei 2021

Cilindersloten

Wanneer u een mooi nieuw huis gekocht heeft dan is het natuurlijk zaak deze ook goed te beveiligen. Het beveiligen van uw eigendom begint dan ook bij de voordeur. Maar hoe kan u dit het beste doen?

Anti inbraakstrips

Een van de belangrijkste dingen om uw deur te beveiligen is door als extra een anti inbraakstrip te plaatsen. Uw deur kan nog zo stevig zijn en uw slot nog zo veilig, wanneer u de deur niet volledig op slot draait en iemand komt met een stukje plastic, dan is het als nog soms mogelijk om door middel van flippering de deur open te krijgen. Ook is de kans dat een deur opengebroken kan worden met een stuk breekijzer een stuk kleiner omdat een breekijzer niet tussen de deur gezet kan worden.

Kwalitatief goede cilindersloten

Niet elk cilinderslot veilig, wanneer u gaat kijken naar een goed slot is het goed om te weten welke verschillen er zijn. Op de website van Doorax staat informatie over het SKG keurmerk, SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Het SKG keurmerk kent drie niveaus en door middel van het aantal sterren van 1 tot 3 wordt aangegeven hoe veilig welk slot is. Per ster is aangegeven hoeveel minuten een slot een inbreker minimaal buiten de deur houdt.

SKG 1 sloten

Bij sloten met het SKG keurmerk van 1 ster moet er rekening mee gehouden worden dat een cilinderslot inbraakgevoelig is. Een SKG 1 slot houdt een inbreker ongeveer 3 minuten buiten de deur, niet geheel veilig dus. Een slot met een SKG 1 keurmerk kan natuurlijk wel gebruikt worden in combinatie met een slot met een hoger SKG keurmerk als extra beveiliging.

SKG 2 sloten

Sloten met een SKG 2 keurmerk zijn de meestvoorkomende sloten. Deze sloten houden inbrekers langer dan 3 minuten buiten de deur en zijn dus een stuk veiliger dan SKG 1 sloten.

SKG 3 sloten

Cilindersloten met een SKG 3 keurmerk zijn de meest veilige cilindersloten die er zijn. Cilindersloten met een SKG 3 keurmerk houden inbrekers minimaal 5 minuten buiten de deur. Een SKG 3 keurmerk wordt dan ook als zwaar inbraakwerend gezien.

Een goed veiligheidsbeslag

Kijk bij een cilinderslot niet alleen naar het aantal SKG sterren maar kijk ook naar de rest van de deur zoals de eerder genoemde anti inbraakstrips. Een goed veiligheidsbeslag beschermt het cilinderslot, zodat kerntrekken, de populairste inbraakmethode van dit moment, voorkomen wordt. Een goed veiligheidsbeslag van hoge kwaliteit en beschermt het cilinderslot tegen afbreken en uw woning tegen inbraak.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan