Nieuws Rik Feijen 6 juni 2019

Courtage makelaar

Ben jij van plan je huis te verkopen? Dan kun je hiervoor een makelaar inschakelen. Deze verkoopdeskundige voert voor jou de onderhandelingen, geeft je advies en heeft kennis van de lokale huizenmarkt. Natuurlijk moet je wel betalen voor deze diensten. Dit doe je in de vorm van courtage. Courtage is de vergoeding die de makelaar krijgt voor het verkopen van jouw huis. Meestal gaat het om een percentage van de verkoopprijs. Dit betekent dat een hogere verkoopprijs meer courtage voor de makelaar oplevert. Hierdoor is de makelaar gemotiveerd om de woning voor een zo hoog mogelijk bedrag te verkopen. Wanneer je besluit een verkoopmakelaar in te schakelen maak je van tevoren afspraken over de courtage. Hoeveel courtage een makelaar krijgt verschilt per makelaarskantoor, woning en regio. De gemiddelde courtage ligt rond de 1,5%. Als jouw woning voor bijvoorbeeld €320.000 wordt verkocht, dan wordt er €4.800 aan courtage gerekend.

Waarom betaal je courtage?

Als je je huis verkoopt kan het handig zijn om hulp te krijgen van een makelaar. Deze weet precies wat er allemaal moet gebeuren en ondersteunt je gedurende het proces. Er komen namelijk veel zaken en papieren kijken bij de verkoop en die neemt een makelaar voor je uit handen. Zo biedt een makelaar onder andere hulp bij het vaststellen van de vraagprijs, juridische ondersteuning, onderhandelingen, de overdracht en de koopovereenkomst.

Natuurlijk ben je niet verplicht om een verkoopmakelaar in de arm te nemen. Twijfel je of je hier geld aan uit wilt geven? Bedenk dan of je misschien ook een deel zelf kunt doen. Dat scheelt weer geld. Ben je bijvoorbeeld een goede onderhandelaar of heb je tijd om zelf de bezichtigingen te doen? Dan kun je ook besluiten om het (gedeeltelijk) zelf te proberen!

Hoe zit het met courtage bij Easie?

Bij Easie werken we niet met courtage, maar rekenen we een vast tarief. Afhankelijk van hoeveel hulp je precies van de verkoopmakelaar wilt betaal je een vast bedrag. Bij Easie kun je kiezen uit vijf verschillende verkooppakketten met diensten die je kunt afnemen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je zelf wilt doen voor de verkoop van je huis. Hierdoor betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen regelen en kijkers rondleiden? Jij kent je eigen huis en buurt zelf het beste. Heb je daar geen tijd voor of vind je het fijner om het door een professional te laten doen? Dan kies je gewoon voor een ander pakket. Samen met je persoonlijke makelaar bepaal je wat je zelf wilt en kunt doen. Uiteraard staat jouw makelaar het hele verkoopproces voor je klaar, zodat de makelaar je verder kan helpen als je er zelf even niet uitkomt.

Je huis verkopen met Easie betekent dat je je huis helemaal op jouw manier verkoopt. Zo houd jij de controle over je eigen verkoop, maar ben je toch verzekerd van deskundige begeleiding van een verkoopmakelaar. Wil jij jouw huis samen met Easie verkopen? Neem dan contact met ons op of doe hier de keuzetest en ontdek welk pakket het beste bij jou past.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan