Diensten Rik Feijen 26 januari 2022

De beste manieren om energie te besparen in huis

Heb je net een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd! Het is nu van belang om direct energie vergelijken te gaan doen. Je kunt dan een ander contract afsluiten op je nieuwe adres, al kun je er ook voor kiezen om je huidige abonnement mee te nemen naar je nieuwe woning. Door het te vergelijken met andere opties kun je bepalen of dit een goed idee is of niet. Wat altijd een goed idee is, is om zoveel mogelijk energie te besparen in je woning. Zo kun je namelijk flink wat centen besparen! 

Isoleer je huis

In de winter zijn warme douches onvermijdelijk. Er gaat echter veel warmte verloren door leidingen en kachels, hoe lang je de geiser ook aan laat staan. Verminder het warmteverlies in stand-by aanzienlijk door isolatiedekens toe te voegen aan de boilers van je badkamer. Hierdoor blijft het water langer warm en bespaar je energie, omdat je het niet erg lang aan hoeft te laten staan. Ook moet je overwegen om de isolatie van je ramen te upgraden en kieren af ​​te dichten waardoor lucht circuleert. De warmte zal hierdoor beter blijven hangen in je woning. 

Schakel apparaten uit

Als een apparaat op stand-by staat, verbruikt het nog steeds stroom. Dit is de reden waarom je de schakelaar van je tv, desktop, telefoonoplader en zelfs je magnetron moet uitschakelen als deze niet wordt gebruikt om energie te besparen. Als een kamer veel apparaten heeft die vaak allemaal tegelijk worden gebruikt, vergeet je misschien elke schakelaar uit te zetten. In dit geval kan het handiger zijn om ze allemaal op een stekkerdoos aan te sluiten. 

Was grote ladingen

Een andere belangrijke manier om energie te besparen, is door de vaatwasser en wasmachine met volle lading te laten draaien. Ze halfvol laten draaien is zowel een verspilling van water als van elektriciteit. Als je merkt dat dit niet helpt, overweeg dan om te investeren in een slimmer apparaat, dat kan inschatten hoeveel water je moet gebruiken voor een kortere cyclus op basis van hoeveel kleding of servies je erin stopt. 

Gebruik koud water

Er gaat veel elektriciteit naar het opwarmen van water. Daarom is het gebruik van koud water voor je douches en in je wasmachines een geweldige manier om elektriciteit te besparen. De meeste kleding is ontworpen om koude wasbeurten te doorstaan, en wasmiddelen werken tegenwoordig net hetzelfde in koud water als in warm water. Douche bovendien met koud water, wat vooral in de zomer echt lekker is om te doen. 

Droog was buiten

Het milieuvriendelijke alternatief van een droger zou zijn om de was aan de lucht te drogen. Droog ook je haar met een handdoek na het wassen, dus niet met een föhn. Dit is een zeer eenvoudige manier om elektriciteit te besparen. Voor je kleding hang je waslijnen of plaats je rekken op een terras of balkon. In een tuin kun je dit natuurlijk nog makkelijker te doen aangezien je hier meer ruimte hebt voor het drogen van de was. 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan