Rik 6 mei 2022

De beste manieren om meer ruimte in huis te creëren

Woon je op het moment in een fijn huis? Je wilt dan uiteraard liever niet verhuizen. Desondanks zou het wel kunnen dat je ruimte tekort komt en daarom op deze site bent om te kijken of er grotere woningen te koop staan in de buurt. Te weinig ruimte hebben in huis kan diverse redenen hebben, mogelijk omdat je gezin groter geworden is of juist omdat je alsmaar meer spullen koopt. Alsnog hoef je dan niet een andere woning te kopen, in plaats daarvan kun je juist meer ruimte in je huidige huis creëren. Dit kun je op diverse manieren doen, waarover je hieronder meer kunt lezen! 

Aanbouw of uitbouw 

Zo kan het onder meer een goed idee zijn om een aanbouw of uitbouw te laten bouwen. Dit is een goede manier om echt veel meer ruimte in huis te creëren, waar een dakkapel laten vervangen ook bij kan helpen. Over het algemeen wordt een aanbouw of uitbouw geplaatst aan de achterkant van de woning, al is het van belang dat er alsnog genoeg ruimte overblijft in je tuin. Het zal geen weken duren voordat de aanbouw of uitbouw gezet is, dit duurt vaak maar een paar dagen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een dubbele nokverhoging om meer ruimte te verkrijgen in je woning. Wat kost een dubbele nokverhoging? Minimaal 10 duizend euro, helaas is dit geen goedkoop project. 

Kleine aanpassingen 

Als je geen zin hebt in een enorme verbouwing dan kun je ook met kleine aanpassingen al snel en eenvoudig wat meer ruimte creëren in je woning. Hierbij kun je onder meer van de onderstaande opties gebruik maken:

  • Laat een erker aanbouwen zodat je meer ruimte krijgt in de woonkamer. Een volledige aanbouw is ingrijpender, terwijl een erker ook meer karakter toevoegt aan je huis.

  • Laat een kelder bouwen waarmee je meer opbergruimte krijgt in je huis. Je kunt hier je voorraad in kwijt, terwijl je ook andere spullen in de kelder kunt opbergen. Hierdoor heb je ook meer ruimte in de woonkamer en andere ruimtes in je woning. 

  • Als je de eetkamer wilt uitbreiden of meer zitruimte wilt creëren dan kun je kiezen voor een serre. Dit is vooral een aanrader als je echt van het buitenleven geniet! 

Tuin 

Niet alleen door je huis aan te passen, kun je meer ruimte creëren in je woning. Hiervoor kun je namelijk ook gebruik maken van de tuin, wat mogelijk is op diverse manieren. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een tuinhuisje te laten bouwen. Vervolgens kun je dit gebruiken als opslagruimte waardoor je minder spullen hoeft op te bergen in je woning. In principe is het nog beter om een heuse garage te laten plaatsen in je tuin. Hierin kun je je auto in kwijt, net als fietsen, speelgoed voor je kinderen en nog veel meer. Je opslagcapaciteit zal hierdoor fors stijgen, terwijl je geen aanpassingen hoeft te doen in je huis. Toch zul je veel meer ruimte krijgen in je woning op deze manier! 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan