Bart Pype 17 september 2019

De beste tijd om je huis te verkopen

Timing is bij veel dingen belangrijk. Dat geldt ook voor de verkoop van je huis. Er is niet echt één bepaald moment waarop je je huis het beste te koop kunt zetten, maar er zijn wel piek- en dalmomenten. Uiteraard hebben piekmomenten ook nadelen en zitten er voordelen aan verkopen op een dalmoment. Je hoeft je dus echt niet vast te pinnen op deze piekmomenten, want er komen altijd weer nieuwe kopers bij, maar wie weet kun je er met je planning wel rekening mee houden. Dus welke tijd is de beste tijd om je huis te verkopen?

2 piekmomenten

Ieder jaar zijn er twee piekmomenten rond dezelfde tijd. De eerste is in het voorjaar. In het voorjaar begint alles er weer wat zonniger uit te zien en krijgen mensen nieuwe zin om dingen zoals een verhuizing op te pakken. Bovendien maak je in het voorjaar mooiere foto’s van je interieur vanwege de lichtinval. Je tuin staat er in deze tijd van het jaar ook het beste bij. De lente is om deze redenen een seizoen waarin veel mensen besluiten hun huis te koop te zetten. Het tweede piekmoment van het jaar is in september. In deze periode is de zomervakantie net afgelopen en hebben mensen tijd gehad om na te denken over belangrijke zaken als verhuizen. Mensen die besluiten te verhuizen of te gaan samenwonen beginnen in deze tijd op zoek te gaan naar een huis. Een kleine kanttekening: doordat veel mensen in deze periodes hun huis te koop zetten is een automatisch gevolg dat de concurrentie hoog is.

Dalmomenten

In de periode rond en na de feestdagen en in de zomervakantie ligt de huizenmarkt redelijk stil. Met de feestdagen zijn mensen vooral bezig met de drukte rondom de feestdagen. Bovendien is dit een dure periode in het jaar. Ook het nemen van foto’s is in verband met de kerstversiering en de donkerdere dagen niet ideaal. In de zomervakantie zijn veel mensen op vakantie en dus niet bezig met verhuizen. Toch heb je in deze periode niet per sé geen kans om je huis te verkopen, want de concurrentie is dan een stuk lager waardoor jouw huis meer zal opvallen.

Het feit dat bepaalde tijden in het jaar populairder zijn dan andere betekent niet je moet wachten met de verkoop van je huis. Voor elk huis is er wel een koper te vinden. Over het algemeen is de eerste week van de verkoop het belangrijkst. Je staat dan nog overal bovenaan in de zoekresultaten waardoor je dan de meeste kans maakt.

Wil jij je huis te koop zetten? Onze verkoopmakelaars helpen je met de positionering, de beste vraagprijs, de afhandeling op papier en nog veel meer. Wij ontzorgen je tijdens het gehele koopproces zodat jij je kunt richten op je nieuwe woning. Neem contact op met onze makelaars!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan