De BunkerToren, het wordt steeds hoger!

4 juni 2021

De BunkerToren, het wordt steeds hoger!

De bouw van de BunkerToren is al even bezig, de iconische bunker wordt verbouwd tot een nieuw icoon in het Eindhovense stadszicht: de BunkerToren. Van de in totaal 32 verdiepingen is nu verdieping 22 bereikt.

De Bunker

De vroegere Bunker – studentencentrum en mensa - staat bij velen op het netvlies als een massief en markant gebouw. Het is in de jaren zestig ontworpen door Huug Maaskant, de architect van de wederopbouw. Het laatste decennium is het gebouw in verval geraakt en werd het een gesloten bastion. Met de renovatie en de toevoeging van de woontoren transformeert De Bunker van gesloten naar open. Een woonomgeving met respect voor de geschiedenis, maar met een open oog voor nu en straks. Diversiteit is de rode draad: een plek voor mensen van verschillende leeftijden en van verschillende herkomst, van starters en jonge gezinnen tot senioren die midden in de stad willen staan. Nieuw leven voor een historische plek in Eindhoven.

Bunker.JPG


Ligging

De locatie van de BunkerToren staat niet alleen garant voor optimaal woongenot en prachtige vergezichten, maar ook voor een bereikbaarheid van hier tot Tokio. Nou ja, dat is misschien overdreven, maar toch zeker tot Milaan en Barcelona. Het NS-Station en het warm kloppend stadshart zijn in 5 tot 10 minuten lopend bereikbaar. De groene TU/e Campus en de winkels op de Kruisstraat zijn eveneens in enkele minuten te voet of per fiets bereikbaar. Met de auto ben je via de John F. Kennedylaan in een oogwenk op de snelwegen rond de stad. De uitstekende verbinding met Eindhoven Airport biedt mogelijkheden voor een vlotte reis naar steden als Barcelona, London en Milaan. Een auto is misschien niet eens nodig dankzij de directe nabijheid van het openbaar vervoer, maar voor wie niet zonder kan is er onder de BunkerToren een parkeergarage voor een eigen auto. Ook komt er een systeem met deelauto's.

Ligging.JPG

Ontwerp

Bij het ontwerp van de woontoren heeft architectenbureau Powerhouse Company zo goed mogelijk aansluiting gezocht bij het ontwerp van de Bunker, zowel in vormontwikkeling als in materiaalgebruik. Gebruik van granietmarmer met een ruige ‘tekening’ past bij het ruwe beton. Ook houten elementen in de gevels komen terug in het ontwerp. Het getrapte verloop van de opbouw en toepassing van meer glas naarmate je hoger komt, geeft de suggestie van een stijgende toren die zich opent naar de stad. Het nieuwe park rond het gebouw loopt via het dak van de Bunker en het getrapte verloop van de toren verder omhoog. Van ‘ontgroening’ tot vergroening.

Lijkt jou dit wel wat?

Laat het ons weten!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9.
Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan