Woninginrichting Anne Fleur Kolthof 17 april 2023

De deuren vervangen in je nieuwe huis

Hier moet je op letten: nieuwe deuren

Het kiezen van nieuwe deuren voor je nieuwe huis kan een belangrijke investering zijn die de uitstraling en veiligheid van je huis kan verbeteren. Bij het kiezen van nieuwe deuren is het ook belangrijk om rekening te houden met het bijbehorende deurbeslag. Deurbeslag omvat alle elementen die nodig zijn om de deur te openen en te sluiten, zoals deurkrukken, sloten en scharnieren. In dit artikel lees je alles over het vervangen van deuren.

Persoonlijke stijl

Bij het kiezen van nieuwe deuren en bijbehorend deurbeslag is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je huis en je persoonlijke voorkeuren. Heb je een modern interieur, kies dan bijvoorbeeld voor een zwarte deurklink. Door te kiezen voor de juiste deurklink, sloten en scharnieren kun je niet alleen de veiligheid en functionaliteit van je deuren verbeteren, maar ook de uitstraling van je huis verbeteren.

Kies de juiste deuren

Bij het kiezen van nieuwe deuren zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals de grootte, de stijl, het materiaal en de veiligheid. Deuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, glas, staal en aluminium. Kijk wat het beste past bij je interieur en de sfeer die je in huis wilt creëren.

Deuren opmeten 

Voordat je nieuwe deuren gaat kopen, is het belangrijk om de afmetingen van de deuropeningen nauwkeurig op te meten. Meet de breedte, hoogte en diepte van de deuropeningen om er zeker van te zijn dat de nieuwe deuren goed passen. Als je twijfelt, kun je een expert vragen om de maten die je hebt opgenomen te controleren.

Oude deuren verwijderen

Als je de nieuwe deuren hebt gekocht, is het eerst tijd om de oude deuren te verwijderen. Verwijder de scharnieren en haal de deur uit de opening. Als de deur vastzit, kun je een hamer en een beitel gebruiken om de scharnieren los te maken. De kozijnen kun je eventueel schuren en opnieuw verven. Zijn ook de kozijnen aan vervanging toe dan moeten er eerst nieuwe worden geplaatst. Het plaatsen van kozijnen kun je het beste door een professional laten doen want het vereist vakmanschap.

Nieuwe deuren plaatsen

Voordat je de nieuwe deuren installeert, moet je ervoor zorgen dat de kozijnen schoon en vlak zijn. Plaats de nieuwe deur in het kozijn en zorg ervoor dat deze goed past. Installeer de scharnieren en zorg ervoor dat de deur goed sluit en vergrendelt.

Deurbeslag plaatsen

Na het plaatsen van de nieuwe deuren, is het tijd om het deurbeslag aan te brengen. Het deurbeslag bestaat uit deurkrukken, sloten en scharnieren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het deurbeslag goed past bij de nieuwe deuren en dat het veilig en functioneel is. Voor de meeste binnendeuren wil je misschien geen sloten, maar bijvoorbeeld voor de badkamerdeur en wc-deuren wel. 

Deurklink

Bij het kiezen van deurklinken zijn er verschillende opties, zoals ronde of vierkante deurklinken en hendels die horizontaal of verticaal geplaatst zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor deurklinken die comfortabel zijn om vast te houden en te gebruiken, en die passen bij de stijl van de deur en het interieur van je huis. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld een zwarte deurklink

Sloten

Het juiste slot is belangrijk voor de veiligheid van je huis. Dit geldt voornamelijk voor de buitendeuren, maar misschien zijn er ook enkele binnendeuren die je wilt kunnen afsluiten. Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar, waaronder cilindersloten, meerpuntssluitingen en smart locks die je kunt bedienen met je smartphone

Andere elementen van deurbeslag

Naast deurkrukken, sloten en scharnieren zijn er ook andere elementen van het deurbeslag om te overwegen, zoals deurstoppen en deurspionnen. Een deurstop voorkomt dat de deur te ver opent en kan helpen om schade aan muren en meubels te voorkomen, een deurspion maakt het mogelijk om te zien wie er voor de deur staat voordat je opendoet.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan