DienstenHuizenmarkt Rik Feijen 8 juli 2020

De Funda Waardecheck: Wel of niet doen?

Wanneer je van plan bent om jouw huidige woning te verkopen, begin je wellicht bij de eerste stap, en stel je jezelf de vraag: “Wat is mijn woning waard?”. Antwoord op deze vraag kun je onder andere krijgen door op Funda een Waardecheck uit te voeren. Deze zijn er ook van meerdere partijen. Wat is ons advies?

Als jouw woning vergelijkbaar is met de huizen in de wijk, qua oppervlakte en voorzieningen, kan de Funda Waardecheck een oplossing bieden. Maar, de Funda Waardecheck geeft je slechts een schatting van de verkoopwaarde van jouw woning. Dit wordt gebaseerd op basis van soortgelijke woningen. Hierbij wordt natuurlijk niet gekeken naar eventuele aanpassingen die jij hebt gedaan om jouw woning te verbeteren.

Waardebepaling door makelaar

Wanneer je bij EASIE een waardebepaling inplant, gaat onze makelaar nog voor de afspraak direct voor je aan de slag. De makelaar verzamelt gegevens zoals het woonoppervlakte, het bouwjaar en eventueel energielabel van jouw woning op. Daarnaast kijken wij naar vergelijkbare woningen in de buurt die verkocht zijn, hierin verandert onze aanpak dan ook niet van de Funda Waardecheck. Alleen kunnen onze makelaars beter inschatten wat daadwerkelijk een vergelijkbare woning is.

Wij adviseren je dus altijd om een makelaar ook daadwerkelijk naar jouw woning te laten kijken, alleen dan krijg je een goede indicatie van de verkoopprijs, gebaseerd op meer informatie. Bij ons is een waardebepaling altijd een schatting, en geen taxatie van jouw woning. Voor een taxatie van jouw woning komt de makelaar ook langs, maar heeft de makelaar veel meer informatie nodig.

Tijdens een eerste afspraak naar aanleiding van het aanvragen van een waardebepaling bij EASIE zullen wij je altijd vragen naar jouw woning. Op basis daarvan zal onze makelaar een advies uitbrengen die een schatting is van de verkoopwaarde, en een advies omtrent het juiste verkooptraject voor jouw woning!

Benieuwd hoe onze waardebepaling in zijn werk gaat? Neem dan contact met ons op en plan vrijblijvend én gratis een waardebepaling in!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan