Bart Pype 25 maart 2020

De impact van het Coronavirus

De coronacrisis heeft onze dagelijkse bezigheden en werkzaamheden behoorlijk veranderd. Hierover informeren we je graag in onze blog. Hieronder geven we alvast antwoord op veelgestelde vragen en verandering in onze diensten.

Maar als consument ben je natuurlijk benieuwd hoe het zit met de impact op de woningmarkt? Als verkoper of koper zul je mogelijk gemerkt hebben dat de maatregelen gevolgen hebben: bezichtigingen die mogelijk worden afgezegd, mensen die hun aankoop toch nog even uitstellen etc.

  • Het aantal bezichtigingen blijft nagenoeg gelijk. We bieden voortaan ook mogelijkheden om digitaal een woning te bezichtigen, zodat jij toch een woning kunt bekijken. Uiteraard houden we daarbij rekening met de gestelde maatregelen en regels van het RIVM.
  • Op Funda stijgt het aantal aangemelde woningen (bron: Funda). Wij merken ook dat mensen de verkoop van hun woning graag voortzetten. Voor ieder te verkopen woning gaan we op zoek naar de beste manier om deze in de markt te zetten.
  • Waardebepalingen kunnen plaatsvinden, in overleg met de makelaar bij je thuis of op afstand door een digitale waardebepaling te doen. Meer informatie hierover lees je hier. 
  • In overleg kan er voor worden gekozen om de woning in verkoop te zetten, en bezichtigingen etc. in overleg te laten plaatsvinden. Of de verkoop van de woning kan in voorbereiding worden genomen, zoals het opnemen van de woning, het maken van een fotoreportage etc. wanneer jij het aangeeft kunnen we dan starten met de verkoop. Ten slotte kan er ook voor worden gekozen om de afspraken voor de opstart van de woning in te plannen tot een nader te bepalen datum. In de tussentijd kun jij rustig starten met de voorbereidingen en kunnen wij ook alvast voor je aan de slag. De woning gaat dan op een later moment in de verkoop.
  • Van onze woningen worden bijna altijd video’s gemaakt, bekijk deze dan ook zeker wanneer je interesse hebt in een object!
  • Overdrachten van woningen zullen in principe gewoon doorgaan. De meeste notariskantoren zijn open en de dienstverlening van de notaris gaat gewoon door. Wel werken veel notarissen vanuit huis. Er wordt meer gebruik gemaakt van volmachten, adviesgesprekken via telefoon en videobellen.
  • Ga je een nieuwbouwwoning kopen die nu wordt gebouwd? Neem dan contact op met onze nieuwbouwmakelaars,  zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Mocht je nog andere vragen hebben, stel ze dan gerust via telefoon, mail of de chat op de website! Of vul hier het contactformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Zolang verantwoord, in tijden van de coronacrisis, en volgens de richtlijnen van het RIVM doen wij er alles aan om jouw huis te verkopen of jou te helpen in het vinden van jouw droomhuis!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan