VerbouwingDiensten Rik 18 december 2022

De kosten, aanschaf en installatie van een traplift in huis: wat zijn de gevolgen voor interieur en portemonnee?

Wanneer je een medische aandoening hebt, ouder wordt of letsel hebt opgelopen en daardoor mobiliteitsproblemen hebt, kan het zo zijn dat je moeilijk de trap in je huis op en af kunt lopen. Trapliften bieden om die reden heel wat voordelen die het leven veiliger, gemakkelijker en comfortabeler zullen maken voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Trapliften zijn er echter in vele soorten en maten, kunnen gehuurd en gekocht worden en kunnen ook op verschillende manieren in huis gemonteerd worden. In deze blog leggen we je daarom alles uit over trapliften en de gevolgen ervan voor je interieur en portemonnee.

Een traplift huren of kopen?

Zoals net al werd genoemd, zijn er heel wat redenen te noemen om een traplift in huis te laten installeren. Deze kan echter gehuurd worden, maar kan ook permanent gekocht worden. Je doet er goed aan om een traplift te huren, wanneer je tijdelijk moet revalideren en tot die tijd niet goed kunt of niet mag traplopen. Duurt de herstelperiode echter langer dan twee jaar? Dan is het aan te raden om een traplift te kopen, aangezien je kosten bespaart op de lange termijn en ook lang van de voordelen van je traplift kunt genieten.

De kosten van een traplift

Wat kost een traplift? Voordat je een traplift aanschaft, wil je natuurlijk wel weten welk prijskaartje eraan hangt. De prijs hangt af van het type trapliften, zoals een tweedehands traplift of juist een gloednieuwe. In sommige gevallen zijn tweedehands trapliften vaak nog zo goed als nieuw, omdat ze voor tijdelijk gebruik hebben gediend. Ook kan het zo zijn dat elementen van een andere traplift gebruikt worden voor jouw nieuwe traplift. Als gevolg hiervan bestaan er belangrijke verschillen tussen nieuwe en tweedehands trapliften wat de prijs ervan betreft. Soms is er ook sprake van een traplift vergoeding om een deel van de kosten te dekken.

Trapliften installeren

De prijs van trapliften verschilt ook op basis van de manier waarop deze in huis geïnstalleerd wordt. Een eenvoudige traplift wordt op een rechte trap geplaatst en is daarmee de goedkoopste oplossing. Hierna volgt de optie van de trap met een enkele bocht, die lastiger te monteren zijn dan trapliften die voor een rechte trap gebruikt worden. Zijn er meerdere bochten in de trap? Dan liggen de kosten wat hoger. De duurste installatie is wanneer de traplift wordt geplaatst aan de spilzijde van de trap. Een belangrijk voordeel van een traplift aan de spilzijde van de trap is echter dat je aan de kant van de trap nog kunt lopen. Wanneer je dus met een partner samenwoont, kan dit een doorslaggevende motivatie zijn om dit type traplift aan te schaffen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan