Nieuws Anne Fleur Kolthof 11 oktober 2023

De meest voorkomende klussen na het kopen van een nieuw huis

Gefeliciteerd. Je bent de trotse eigenaar van een nieuw huis. Wanneer je eenmaal de sleutels krijgt, kun je natuurlijk niet wachten om daadwerkelijk te verhuizen.

Maar, de kans is groot dat je nog moet klussen om er jouw droomhuis van te maken. Wij zetten de meest voorkomende klussen na het kopen van een nieuw huis graag voor je op een rijtje.

1. Meubels kiezen

Is het de bedoeling om de meubels uit je huidige woning mee te nemen en wil je dit afwisselen met nieuwe meubels? Of heb je nog helemaal geen woning en moet je dus alles ‘nieuw’ kopen? Houd er bij het kopen van meubels dan rekening mee dat de levertijd vaak lang is. Start dus op tijd met het kiezen van meubels.

Heeft je nieuwe woning schuine wanden of allerlei hoekjes? En krijg je de perfecte kast maar niet gevonden? Dan is het een mogelijkheid om jouw kast op maat te laten maken. Voor een vakman bestaat er namelijk geen moeilijke hoek of een lastige schuine wand. Een kast op maat past altijd.

2. Schilderen

Heb je een bestaande woning gekocht? Dan is de kans groot dat er in de woning geleefd is. Geleefd als in gekookt, geknoeid en foto’s en schilderen aan de muur die vlekken achtergelaten hebben. Maar bijvoorbeeld ook geleefd als in eventueel gerookt, opgroeiende kinderen of huisdieren. En dit alles laat zijn sporen na. Zowel de muren als de plafonds kunnen waarschijnlijk wel een verfbeurt gebruiken (of een nieuw behang als jouw voorkeur daar naar uitgaat). Moeten je plafonds en ook de muren geschilderd worden? Kies er dan als eerste voor om het plafond te witten. Eventueel knoeien op muren (en wellicht ook vloeren) is dan niet zo een groot probleem.

3. Vloeren leggen

Het leggen van nieuwe vloeren is vaak één van de laatste grote klussen voor de verhuizing. Omdat er qua vloeren zo veel verschillende mogelijkheden en opties zijn, is de kans groot dat de huidige vloer in de woning (net) niet is wat jij wilt. Ga je hier nog een tijdje tegenaan kijken of pak je het meteen goed aan en kies je voor nieuwe vloeren die jij wel mooi vindt? Houd bij het kiezen van nieuwe vloeren rekening met je gezinssamenstelling, de levensduur, slijtvastheid, waterbestendigheid en geluiddemping. Én natuurlijk met wat jij (of jullie) mooi vindt(en).

4. Raamdecoratie

Privacy in je eigen huis is erg belangrijk. En privacy creëer je onder andere met raamdecoratie. Heb je een woning gekocht en de raamdecoratie mee overgenomen? Dan mag je deze klus overslaan. Maar wanneer je dit niet mee overgenomen hebt of bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning gekocht hebt, is het ophangen van raamdecoratie erg belangrijk. Niet alleen voor je privacy, maar ook voor een goede nachtrust.

5. Keuken en badkamer

Vooral de keuken en de badkamer zijn heel erg smaakgevoelig. Waar de een houdt van modern en strak, houdt de ander juist van klassiek, veel hout of lichte kleuren. Zijn de keuken en de badkamer niet helemaal jouw smaak, maar zijn ze nog wel prima van kwaliteit? Dan is het pimpen een optie. Denk aan nieuwe frontjes in de keuken, andere tegels in de badkamer of een fris kleurtje op de muur. Zijn zowel de keuken als de badkamer aan vervanging toe? Kijk dan hoe toereikend je budget is en ga voor een nieuwe keuken en/of badkamer die aansluiten bij jouw stijl.

6. Huis verduurzamen

Heb je een oude woning gekocht? Dan is het wellicht een idee om bij het verbouwen ook rekening te houden met verduurzaming. Er zijn diverse energiebesparende maatregelen mogelijk. Heb je een oud, tochtig huis met enkel glas gekocht? Dan is het slim om het huis te isoleren en hr++ glas te plaatsen. Zit het qua isolatie en kozijnen wel goed? Ga dan een stapje verder door zonnepanelen te plaatsen of te kiezen voor een warmtepomp.

Van verduurzamende maatregelen krijg je nooit spijt én je kunt hier hoogstwaarschijnlijk ook subsidie voor krijgen of een hogere hypotheek afsluiten.

Klussen: zelf doen of uitbesteden?

Heb je twee rechterhanden? Dan ga je waarschijnlijk veel zelf doen op klusgebied. Bij Hubo ben je aan het juiste adres voor de verschillende benodigde materialen en gereedschappen. Ga snel naar een Hubo bij jou in de buurt, bijvoorbeeld in Mierlo, Bergeijk of Helmond en laat je adviseren door het vakteam.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan