Woninginrichting Rik Feijen 16 maart 2022

De moderne look in jouw tuin brengen

Mensen kiezen er steeds vaker voor om een moderne look in de tuin te nemen. Naast dat het prachtig is om naar te kijken en in te relaxen heeft het ook veel voordelen. Het is niet raar dat zo veel mensen een moderne achtertuin hebben. In deze blog vertellen wij hoe jij deze look in jouw tuin brengt. 

De natuurlijke materialen

Er worden veel diverse soorten materialen en elementen gebruikt in deze look: hout, bestrating, verlichting, water en grind. Alle benodigdheden zijn erg onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Hierdoor ben je minder tijd kwijt aan het onderhouden en geniet je langer van een comfortabele loungeset. 

Hout zie je veel terug in overkappingen, vlonders en pergola’s. Deze plekken creëren zitplekken om tot rust te komen na een lange werkdag. Hard- en douglashout zijn veel gebruikte houtsoorten vanwege de duurzaamheid die zij hebben. Deze houtsoorten zijn waterbestendig wat het geschikt maakt voor de Nederlandse weeromstandigheden. Dit wordt weer gecombineerd met bestrating. In een moderne tuin vinden we vaak grote tegels waar minder voegen en dan ook onkruid is. Om extra variatie toe te brengen is het mogelijk om grind toe te voegen. Dit komt in talloze kleuren voor en heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Hierdoor is er altijd een perfecte keuze voor jouw tuin. 

De rustgevende kleuren

De moderne look neemt een eigen kleurcombinatie met zich mee. De beplanting laat de groene kleur terugkomen, het hout bruin en de bestrating in verschillende tinten grijs. Deze kleuren creëren een rustige sfeer en sluiten goed op elkaar aan. Deze natuurlijke materialen kunnen weer aangevuld worden met zwarte en witte tuinmeubelen.  

Fleur de tuin op 

Kleed je tuin leuk aan met verlichting, beplanting of een comfortabele tuinbank. Met LED-spots verlicht je het tuinpad, bomen en zitplekken op sfeervolle manier. Hier zijn heel veel mogelijkheden om het naar je eigen smaak te maken. Bepaal zelf de sterkte, kleur en richting die het verlicht. In de moderne tuin kan bepaalde beplanting niet ontbreken. Een vlak stuk gras laat vooral de kenmerkende strakke lijnen terugkomen. Indien het onderhouden te veel tijd kost is kunstgras ook een goed alternatief. Dit grasveld wordt vaak gecombineerd met hoge plantenbakken met daarin: lavendel, blauwe strobloem, zomerheide en aster. 

Wil je de zitplek extra sfeervol maken of heb je extra ruimte? Een vuurtafel is een mooie verwarmende plek om te zitten in de zomeravonden. Dit is een eyecatcher voor een lekker verwarmd terras. Met relaxende muziek op de achtergrond geniet je lekker met vrienden en familie in de late avonduren van een hapje en een borrel om de dag weer af te sluiten. 

Om heerlijk te relaxen tijdens de vakantie of de dag lekker te beginnen met een kop koffie heb je natuurlijk comfortabele tuinmeubelen nodig. Deze komen vaak terug in de kleuren zwart en wit omdat die goed aanvullen op de andere kleuren die gebruikt worden in de rest van de tuin. Ben je op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Bekijk dan waar de tuinstoelen in de aanbieding zijn.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan