Woninginrichting Anne Fleur Kolthof 20 april 2023

De voordelen van een open keuken

Waarom deze keukentrend steeds populairder wordt …

Open keukens, keukens zonder muren of wanden die ze scheiden van de rest van het huis, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En begrijpelijk! Hoe fijn is het om contact te hebben met anderen terwijl je kookt, of ondertussen nog even stiekem een aflevering van de televisie kunt bekijken?

Ook het afruimen van de tafel is een stuk makkelijker met een open keuken. Een open keuken is meestal een ruimte die niet door fysieke barrières wordt gescheiden van andere leefruimtes zoals woonkamers of eetruimten. Hierdoor kunnen mensen vrij bewegen tussen deze verschillende kamers, terwijl ze toch met elkaar kunnen communiceren in één ruimte.

In dit artikel bekijken we waarom open keukens zo trendy zijn geworden en bespreken we enkele voordelen voor zowel huiseigenaren als gasten. 

1. Houd contact met je gezin of gasten

Mensen genieten meer van hun tijd in de keuken, als deze ruimte het toelaat om met andere mensen contact te maken. Dat gaat nu eenmaal een stuk lastiger in een ‘gesloten’ keuken.

Ook is de scheiding letterlijk weg, dus dat betekent dat je in de keuken gewoon nog onderdeel uitmaakt van de rest van het huis. Dat maakt beginnen met koken vaak een heel stuk leuker, want je hoeft niets te missen. 

2. Efficiëntie

Veel huiseigenaren vinden dat een open indeling helpt om alles netjes en georganiseerd te houden tijdens het koken, omdat alles binnen handbereik is en je niet te veel rommel op het aanrechtblad wil hebben.

Daarnaast heb je in een open keuken vaak meer bewegingsruimte en dat zorgt voor een stuk efficiëntie wanneer je iets lekkers aan het maken bent. Het kost allemaal opeens een stuk minder energie, waardoor je meer tijd overhoudt voor het uitproberen van nieuwe inspirerende gerechten. 

3. Open keukens verbeteren het aanzien van de keuken

Met een open keuken heb je opeens toegang tot de wereld van design keukens. Daarnaast is een interessant onderdeel van het ontwerpen van een keuken, het strategisch plaatsen van stukken die voor een unieke uitstraling zorgen.

Een open keuken leent zich daar goed voor, want het kan goed dat je opeens ruimte overhoudt voor een mooi wandrek met antieke pannen, of voor een mooie buffetkast. Door een open keuken kun je net wat meer karakter geven aan je interieur. En dat zorgt er weer voor dat je keuken een fijnere plek is. 

Kortom, er zijn genoeg verklaringen te vinden voor de groeiende populariteit van open keukens. Er is dan ook genoeg keukeninspiratie voor een open keuken.

We hopen dat je net als wij, overtuigd bent en nu begint aan het project van je dromen. Die nieuwe open keuken komt natuurlijk niet vanzelf! 

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan