Verbouwing Rik Feijen 24 november 2021

De waarde van jouw huis verhogen doe je zelf

Zo verhoog je de waarde van je huis

Wil je de waarde van jouw huis verhogen? Dit kun je eenvoudig zelf doen. Jouw woningwaarde kun je hoger maken door niet alleen het veranderen van bepaalde ruimtes in huis, maar ook door het zorgen voor extra toepassingen, waarbij je gebruik maakt van bijvoorbeeld l beslag. In dit artikel vertellen wij je op welke manier je de waarde van je huis kunt verhogen. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek de diverse opties voor het verhogen van jouw woningwaarde.

Creëer extra ruimte

Door extra woonruimte te creëren, kun je de waarde van jouw huis fors verhogen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een uitbouw met betonpoeren of het creëren van een serre. Je zal hierdoor niet alleen meer woongenot ervaren, maar deze extra vierkante meters leveren je zeker een plus op als je uiteindelijk je woning besluit te verkopen.

Verduurzaam je woning

Je huis verduurzamen is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat je energiekosten een stuk lager worden. Dit betekent een vermindering van je lasten. Ook heeft dit een zeer positieve invloed op de waarde van je woning. In de toekomst worden energielabels namelijk nog belangrijker. Daarom is het zeker zinvol om te investeren in isolatie, dubbel glas, zonnepanelen en om van het gas af te gaan.

Verbouw je badkamer

Kies je ervoor om je badkamer te verbouwen, dan zal je dit gemiddeld een waardevermeerdering tot ongeveer 50% van de verbouwingskosten opleveren. Hierbij is het wel van belang om een badkamer te creëren die zowel modern als neutraal is, waardoor deze bij meerdere mensen in de smaak valt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een zwevend toilet, een inloopdouche en een vrijstaand bad. Op internet kun je veel inspiratie vinden, waardoor je diverse ideeën kunt verzamelen voor het verbouwen van je badkamer. Mocht jouw badkamer aan renovatie toe zijn, dan is een badkamerverbouwing zeker aan te raden.

Verbouw de zolderruimte

Je woningwaarde kan ook een stuk hoger worden als je ervoor kiest de zolderruimte te verbouwen. Hierbij kun je denken aan het opknappen van de muren met goed stucwerk of een dakkapel plaatsen. Je kunt ook andere renovatiewerkzaamheden uitvoeren of extra ruimte creëren op zolder, zodat hier een aparte kamer van gemaakt kan worden.

Weet jij al hoe je jouw woningwaarde gaat verhogen?

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan