Bart Pype 27 oktober 2019

De woningmarkt in 2019

Ben je een woningbezitter? Dan hebben we positief nieuws voor je. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft de recente marktcijfers op een rij gezet. Wat blijkt: er liggen wel degelijk kansen voor huizenbezitters om een volgende stap te zetten. Of je nu groter, kleiner of bijvoorbeeld dichter bij je kinderen wilt wonen, wij geven je inzichten!

Het algemene beeld van de woningmarkt in het tweede kwartaal van 2019 is heel positief. Er liggen kansen voor huizenverkopers: je kunt je huidige woning dan snel en tegen een goede prijs verkopen. Door de lage hypotheekrente houd je de woonlasten in de volgende koopwoning bovendien laag. Wacht jij op het moment dat de verkoopprijs op z’n hoogst is? Nóg langer wachten leidt niet per se tot een nog hogere verkoopprijs.

Kansen voor koper én verkoper

Er worden meer woningen verkocht, er worden meer woningen te koop gezet en de prijzen van bestaande woningen stijgen nog licht. Voor de verkoper is dit goed nieuws: er zijn meer geïnteresseerden voor zijn woning, waaruit hij zelf de meest geschikte koper kan selecteren. Als woningzoeker krijg je langzaam maar zeker meer aanbod om uit te kiezen. Echter, dit verschilt per regio en type huizenaanbod. De vraag naar appartementen, beneden-, boven- en tussenwoningen is groot, waardoor de prijzen in verhouding meer gestegen zijn dan die van twee-onder-een-kaphuizen en vrijstaande woningen.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Of het ook voor jou een goed moment is om nu je huis te koop te zetten, is afhankelijk van meerdere factoren. Van jouw wensen bijvoorbeeld, maar ook van de regionale verschillen op de woningmarkt. Jouw verkoopmoment bepalen vergt maatwerk van een specialist die over de lokale data beschikt, zoals een NVM-makelaar.

Wil je hier meer over weten? Vraag dit dan na bij onze makelaars! Of laat een waardeindicatie uitvoeren om te weten wat jouw huis waard is.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan