Woninginrichting Rik 17 december 2022

Deurmatten op maat laten maken

Een deurmat mag vaak niet ontbreken bij de voordeur of de achterdeur. Maar, niet alle deurmatten passen goed bij het interieur. Daarnaast kunnen ook niet alle deurmatten in een luik worden gepast. Daarom is het aan te raden om een deurmat op maat te laten maken. De mat ligt er niet alleen mooier bij wanneer je dit doet, maar daarnaast is het veel veiliger wanneer de mat goed op zijn plaats blijft liggen, omdat er niet overheen gestruikeld kan worden. Een handige deurmat die je op maat kunt laten maken, is een droogloopmat. Met deze mat heb je nooit meer last van vieze vloeren!

Wat is een droogloopmat?

Een droogloopmat is een mat waarmee je de zolen van de schoenen droog kunt maken. Je kunt deze mat zien als een soort handdoek voor je schoenzolen. De vezels van de mat zijn vrij zacht en hebben een absorberende werking. Doordat de vezels open en vaak wat stugger zijn, absorberen ze niet alleen vocht, maar zorgen ze er ook voor dat vuil niet onder de schoenzolen achterblijft. Houd er wel rekening mee dat je een droogloopmat altijd binnen plaatst. Het is geen mat die geschikt is voor buiten, omdat deze buiten vuil en vochtig wordt. 

De voordelen van een droogloopmat

Een droogloopmat is vaak goedkoop in de aanschaf. Een droogloopmat is een multifunctionele deurmat die niet alleen vocht in zich opneemt, maar ook vuil van de schoenzolen verwijdert. Een droogloopmat is onmisbaar. Vocht op een houten vloer kan erg schadelijk zijn. Het vocht trekt namelijk in en hierdoor kan het hout gaan uitzetten. Met een droogloopmat zorg je ervoor dat de schoenzolen goed droog worden gemaakt voordat je de woning verder betreedt. Je bespaart jezelf ook moeite met schoonmaken, omdat de droogloopmat je schoenen ook schoonmaakt. Hierdoor zul je geen voetsporen meer in huis aantreffen.

Een deurmat laten maken

Je kunt deurmatten, zoals droogloopmatten, in veel winkels kopen. Zo kun je ze eventueel kopen bij bouwmarkten of bij woonwinkels. Deze deurmatten zijn dan niet op maat gemaakt. Dit betekent dat de mat misschien niet goed bij je interieur past, niet op de juiste manier geplaatst kan worden en dat deze niet gepersonaliseerd is. Door ervoor te kiezen om je deurmat op maat te laten maken, zorg je ervoor dat deze wel op de juiste manier geplaatst kan worden. Je kunt de deurmat bijvoorbeeld laten omlijsten of in een luik laten plaatsen. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende kleuren en is het zelfs mogelijk om je deurmat te laten personaliseren door er bijvoorbeeld een logo op te laten drukken. Dit is vooral leuk als je een bedrijf hebt of wanneer het je leuk lijkt om een persoonlijke tekst erop te laten drukken. Tot slot zul je over een deurmat op maat ook niet zo snel struikelen, omdat deze precies op zijn plek past. 

Met een deurmat op maat heb je gegarandeerd een prachtige en functionele aanvulling voor in de hal.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan