Bart Pype 27 november 2020

Duurzaamheidshypotheek

Koop je een duurzame nieuwbouwwoning? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een hogere hypotheek. Nieuwbouwwoningen worden vaak energiezuinig gebouwd en dit betekent dat je energieverbruik lager is waardoor je financieel gezien meer ruimte hebt voor hogere hypotheeklasten. Of een verhoogde hypotheek voor jou ook mogelijk is, is afhankelijk van het energielabel van het huis. Lees in dit blog alles over de voordelen en hoe het werkt!

Hypotheek duurzame woning

Vanwege de lagere woonlasten die horen bij een energiezuinige nieuwbouwwoning kun je hogere hypotheeklasten aan. Hierdoor kom je bij verschillende hypotheekverstrekkers in aanmerking voor een speciale duurzaamheidshypotheek. Hiermee kun je het verduurzamen van de woning financieren. Hoe energiezuiniger jouw woning, hoe groter de hypotheekmogelijkheden. Vaak hebben deze hypotheken goede voorwaarden en een aantrekkelijke rente. Om te kijken hoe energiezuinig de woning is wordt er gekeken naar de duurzaamheidsregels van de overheid.

Deze hypotheek is bedoeld om energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het plaatsen van bijvoorbeeld HR++-glas, zonnepanelen, een zonneboiler en dak- en vloerisolatie. Na het afsluiten van de hypotheek krijg je de tijd om de energiebesparende maatregelen uit te laten voeren. Bij nieuwbouwwoningen is deze periode vaak 3 jaar. Dit betekent dat je bij het kopen van de woning nog niet precies hoeft te weten welke maatregelen je wilt uitvoeren. Het geld dat je met deze hypotheek leent wordt apart gezet in het bouwdepot. Wanneer je een rekening voor de duurzame maatregelen binnenkrijgt kun je deze hier declareren.

Voordelen duurzame woning

Een duurzame woning is goed voor jou en het klimaat, geeft meer wooncomfort en zorgt voor lagere energielasten. Met een goed duurzame woning bespaar je op je energiekosten. Omdat je minder energie verbruikt zul je aan het einde van het jaar flink wat geld overhouden. Zo verdien je de investering meteen terug. Ook neemt het wooncomfort toe. Met goede isolatie ontsnapt de warmte minder snel uit je woning waardoor je ‘s ochtends geen last meer hebt van koude voeten wanneer je uit je bed stapt. Uiteraard is een duurzame woning ook beter voor het milieu. Je verbruikt minder fossiele brandstoffen en draagt hiermee bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Met een duurzame woning en hypotheek ben jij klaar voor een groene toekomst. Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning? Wij zijn betrokken bij een groot aantal nieuwbouwprojecten, neem kijkje in ons aanbod!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan