Huizenmarkt Rik 2 mei 2022

Een klusproject kan het investeren waard zijn

Voor een goed onderhouden huis in een grote stad zul je in deze drukke woningmarkt misschien de hoofdprijs moeten betalen. Wil je dat niet en heb je twee rechterhanden en familie die graag nog een extra rechterhandje bij steekt dan is het te overwegen om een opknapper te kopen. Een project dat de nodige aandacht en tijd vraagt, maar wel de potentie in zich heeft om een juweeltje te worden.

Voordat je slecht onderhouden pand koopt, zul je de risico’s wel goed moeten overwegen voordat je er in gaat investeren. Laat een grondig bouwonderzoek doen om groot bouwleed te voorkomen. Je wilt tenslotte geen kat in de zak kopen, terwijl verborgen gebreken altijd op de loer liggen. Kansen liggen er zeker ook wanneer er de mogelijkheid is om de bestemming van een pand te wijzigen. Zo kunnen oude pakhuizen in eerste instantie niet interessant zijn omdat er alleen bedrijvigheid in plaats kan vinden. Een goed gesprek samen met een bouwadviseur en een ambtenaar kan de mogelijkheid openen om op een bedrijfspand toch een woonbestemming te krijgen.

Verbouwplan

Ben je eenmaal tot de koop over gegaan dan is het een zaak om je strikt aan het bouwplan en budget te houden en tevens de tijd die je er in wilt steken. Voor wie de materialenmarkt de afgelopen tijd in de gaten heeft gehouden zal het bekend zijn, dat die de afgelopen twee jaar flink zijn gestegen. Koop je producten en materiaal dus aan het begin van je project in, want de kans dat er op korte termijn forse prijsdalingen op de grondstoffenmarkt zullen komen is heel klein.

Veilig werken

Heb je jezelf een bepaalde termijn gesteld om een project te realiseren, trap dan niet in de val om de boel te overhaasten. Doe je dat wel, dan ben je ook sneller geneigd om minder veilig te gaan werken. Voor zowel binnen als buiten kun je het beste een rolsteiger of kamersteiger kopen zodat je stabiel en veilig kunt werken.  Voor een grote verbouwing is een investering in een steiger iets waar je ook op de lange termijn veel plezier van hebt.

Tijdlijn

Ben je iemand die minder goed in plannen is, dan kun je op de bouwvloer een planning neerhangen, die je per onderdeel kunt afstrepen of groen kunt maken. Tijd is tenslotte geld. Laat je ook niet door kleine tegenslagen uit het veld slaan, die komen er namelijk altijd. Ga ook niet teveel alleen rommelen, maar vraag altijd helpenende handen die niet alleen het werk verlichten maar ook deskundigheid en motivatie meebrengen. Soms kan een klein handig hulpmiddel zoals een huishoudtrap 3 treden al uitkomst bieden. Je wilt tenslotte niet dat John Williams van Help Mijn Man is Klusser uiteindelijk op bezoek moet komen om met zijn team de klus te klaren.

Subsidie

In deze tijd liggen er ook volop kansen op het gebied van verduurzaming. Zowel op overheidsniveau als bij gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden voor subsidies. Daarbij is verduurzaming en gasloos verbouwen helemaal van deze tijd en een uitdaging om daarmee aan de slag te gaan. Neem bij het verbouwplan alle duurzame opties mee, zoals het plaatsen van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. Ben je van plan om een duurzaam verbouwd huis weer te verkopen dan zal een energieneutrale woning een unique selling point zijn.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan