Nieuws Anne Fleur Kolthof 4 september 2023

Een nieuw kantoorpand gevonden? Vergeet dit niet te regelen

Jullie hebben een nieuw kantoorpand gevonden, gefeliciteerd! Zakelijke verhuizingen zijn vaak een mooie stap voor veel bedrijven. Het is een teken van groei en succes.

Net als een persoonlijke verhuizing kan een zakelijke verhuizing voor veel stress zorgen. In dit artikel delen we enkele cruciale dingen die je absoluut niet moet vergeten wanneer je verhuist. Lees snel verder. 

IT-infrastructuur

Veel bedrijven werken dagelijks met computers en telefoons. Hiervoor zijn een goed WiFi-netwerk en IT-infrastructuur nodig. Zorg ervoor dat de IT-infrastructuur naadloos wordt overgezet naar het nieuwe kantoor. Het is belangrijk om dit al te regelen voordat het personeel naar de nieuwe locatie verhuist.

Op deze manier zorg je ervoor dat er op de eerste werkdag in het nieuwe pand daadwerkelijk gewerkt kan worden. Regel dus goede internet- en telefoonverbindingen en verplaats routers en servers. Maar let op: maak een grondige back-up van alle bedrijfsgegevens voordat de verhuizing begint. Het zekere voor het onzekere! 

Adreswijzigingen en communicatie

Een belangrijk aandachtspunt is het volgende: stel alle belanghebbende op de hoogte van het nieuwe adres en de contactgegevens. Het gaat hierbij natuurlijk over de werknemers, maar ook over klanten, partners, leveranciers en overheidsinstanties zoals de Kamer van Koophandel.

Op deze manier staan maandagmorgen al je werknemers op het goede adres, ontvang je de juiste post en weten klanten en partners waar ze naartoe moeten reizen voor een meeting. Vergeet niet om ook je website en social media te updaten met de juiste informatie. 

Veiligheid voorop 

Veiligheid mag nooit over het hoofd worden gezien, ook niet wanneer er sprake is van een zakelijke verhuizing. Neem de juiste maatregelen door te investeren in een goed en betrouwbaar beveiligingssysteem met alarmen, bewakingscamera’s en mogelijke toegangscontroles.

Daarnaast is het erg belangrijk om de overdracht van de sleutels en/of toegangschips te beheren. Zo weet je wie er gemachtigd zijn om binnen te komen en voorkom je ongeautoriseerde bezoekers.  

Wanneer je deze dingen in het achterhoofd houdt tijdens de verhuizing kun je met iets meer rust beginnen met het inpakken van de dozen. Een uitgedachte planning en goede voorbereiding zijn essentieel voor een succesvolle verhuizing.

Zorg ervoor dat je niet meer stress hebt dan nodig, een zakelijke verhuizing is namelijk iets moois. Vier samen met je medewerkers de groei van jullie bedrijf en denk na over de volgende stappen die jullie met z’n allen zullen zetten in jullie nieuwe kantoor! We wensen je veel succes.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan