Bart Pype 1 maart 2018

Ga voor milieuvriendelijk!

Je gaat je woning opnieuw inrichten of verbouwen en je voelt je er goed bij om dat milieuverantwoord te doen. Goed bezig! Wij geven je een aantal tips om je woning zonder al te veel extra kosten en moeite milieuvriendelijker te maken.

Papier en FSC hout
De Forest Stewardship Council (FSC), opgericht in 1993, heeft als missie om bossen wereldwijd te behouden door milieuvriendelijk, sociaal verantwoord en economisch rendabel beheer van de bossen wereldwijd te stimuleren. FSC houdt rekening met drie belangrijke milieuaspecten: leefbaarheid van natuurgebieden voor dieren en planten, respect voor bosarbeiders en lokale bewoners van bosrijke gebieden, en geld verdienen met behoud van het bos.

Ben jij voorstander van deze punten? Kies dan jouw houten meubelen, laminaat en behangpapier uit met een FSC-keurmerk. Hiervoor hoef je niet moeilijk te doen; zelfs winkels als Kwantum hebben veel FSC-producten.

Bio-katoen of organisch wol
Ben je bereid een stapje verder te gaan voor een gezond milieu? Dan zou je al je woningtextiel en stoffering kunnen uitkiezen op milieuvriendelijkheid. Zo zijn er speciale aanbieders van bio-katoenen gordijnen. Bovendien vind je steeds vaker plaids en kussens van organisch wol.

Recycling en kringloop
Niets wat je doet is beter voor het milieu dan recyclen. Producten die een langer of een tweede leven krijgen, hoeven niet opnieuw te worden gemaakt. Vintage en tweedehands zijn sinds enkele jaren definitief van hun oubollige, suffe imago af. Sterker nog; het is hartstikke hip! Ben je je TV-kastje beu? Ruil het bij de kringloopwinkel. Óf ga een middagje met je schuurmachine en verfroller in de weer om er een zo goed als nieuw kastje van de maken.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan