Bart Pype 1 november 2019

Gas, water en licht regelen voor je nieuwe huis

Als je gaat verhuizen zijn er een heleboel dingen waar je aan moet denken. Eén van de dingen die je echt niet wilt vergeten is het gas, water en licht. Zodra je jouw nieuwe huis betrekt moet je hier gebruik van kunnen maken, zodat je meteen aan de slag kunt. Daarom is het belangrijk dat je dit van tevoren goed regelt. Maar hoe doe je dat precies en waar moet je op letten?

Nieuw contract of je contract meenemen?

Als je al een woning op jouw naam hebt staan heb je waarschijnlijk al een contract voor gas, water en licht bij een maatschappij. In dat geval kun je ervoor kiezen om deze contracten mee te nemen naar je nieuwe huis. Een verhuizing is overigens wel een goed moment om te kijken of je bij je huidige maatschappij nog goed zit. Besluit je om over te stappen? Dan kun je het nieuwe contract laten ingaan op de dag waarop je de sleutel krijgt. Vergeet in dat geval niet je oude contract op te zeggen. Als je in een nieuwbouwwoning gaat wonen kies je zelf een energieleverancier die bij jouw wensen past. Gebruik eventueel een prijsvergelijker om te zien welke het voordeligst voor je is. Voor water heeft iedere regio (en soms zelf gemeente) in Nederland een vaste leverancier. Deze kun je dus niet zelf kiezen. Als je verhuist naar een nieuwe regio met een andere waterleverancier moet je je bij deze aanmelden en afmelden bij je oude leverancier.

Meterstanden noteren

Op de dag dat je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt is het belangrijk dat je meteen de meterstanden noteert en doorgeeft aan de energiemaatschappij. Noteer de meterstanden voor zowel je nieuwe als je oude woning, zodat er een eindafrekening opgesteld kan worden.

Wanneer regelen?

Probeer het gas, water en licht voor je nieuwe woning zo vroeg mogelijk te regelen. Zo voorkom je dat de maatschappijen niet genoeg tijd hebben om de verhuizing voor je te regelen. Bovendien heb je, als je van maatschappij wisselt, ook te maken met een opzegtermijn bij je energieleverancier. Je kunt een opzegging of nieuw adres vaak al een paar maanden van tevoren doorgeven. Zo weet je zeker dat dit deel van je verhuizing soepel verloopt!

Easie Bespare

Heb je het te druk met de verhuizing of zelf het gas, water, licht en internet voor je nieuwe huis te regelen? Dan is Easie Bespare iets voor jou! Wij begrijpen dat dit drukke en spannende tijden zijn. Daarom helpen we jou een handje mee. Wij melden je in overleg aan bij het waterbedrijf, energiebedrijf en TV-internet-bellen leverancier van jouw keuze. Zo bespaar je veel tijd met het zoeken naar de juiste leveranciers en beschermen wij je tegen ondoorzichtige contracten en vervelende verrassingen achteraf!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan