Nieuws Anne Fleur Kolthof 6 juli 2023

Geef je huis een luxe uitstraling met deze 5 tips

Veel Nederlanders hebben de droom om groter te wonen met net wat meer luxe, meer ruimte en meer groen. Nu de woningmarkt een hele poos oververhit is geweest, is het zeker niet gemakkelijk geweest om je droomhuis te scoren. Wist je dat je met een paar simpele trucs van een meer basic woning óók je droomwoning kunt maken?

Door je (toekomstige) huis een meer luxe uitstraling te geven, zal je zien dat het een heel ander geheel wordt dan je misschien gedacht had. Dat kan al op een hele simpele manier. Denk aan het toevoegen van een barretje met luxe glazen gescoord bij HCA en aan de keuze voor stalen deuren. In dit artikel geven we je een paar tips.

1. Ga voor een luxe keuken met bar en kookeiland 

Met stip op nummer één in deze lijst: begin bij de basis. De basis van een luxe woning zien we gek genoeg vaak in de keuken terug. In die ruimte zie je goed hoe luxe en stijlvol het geheel is. Wat bijvoorbeeld heel goed past in een luxe woning is een keuken met een kookeiland. Hoe heerlijk is het om voor vrienden en vriendinnen te koken terwijl je tegelijkertijd met ze een cocktail kunt drinken aan je eigen bar?

Investeer daarom niet alleen in een mooi en passend kookeiland, maar ook in een leuk barretje in je keuken inclusief luxe glazen, mooie borden en stijlvolle decoraties. Ga zeker niet voor over the top, maar houd het geheel rustig om die luxe stijl te behouden. In een luxe keuken geldt zeker: less is more.

2. Gouden accenten in je interieur voor luxe uitstraling

Natuurlijk moet je ook kijken naar de kleuren die je gebruikt in huis. Kleuren kunnen je interieur namelijk maken of breken. In een woning met een luxe uitstraling wil je precies de juiste tinten pakken. Een kleur die het altijd goed doet in zo’n huis is natuurlijk goud. Als er één kleur is die staat voor rijkdom en weelde dan is het wel deze tint. Daarom is het aan te raden om goud te verwerken in je luxe interieur.

Doe dit wel subtiel, dus ga aan de slag met gouden accenten. Hang bijvoorbeeld een kunstwerk waarin goud verwerkt is aan de muur, kies voor een mooie gouden vaas of leg een paar gouden kussens op de bank. Ook hierbij geldt weer dat subtiele accenten dé sleutel tot succes zijn. Overdrijf dus niet.

3. Stalen deuren zijn niet meer weg te denken uit huizen

Wanneer je anno 2023 voor een nieuwbouwhuis of nieuwbouwproject gaat, dan zal je ongetwijfeld de keuze voor stalen deuren krijgen. De laatste jaren zijn stalen deuren namelijk helemaal de trend geworden, ook in huizen met een luxe uitstraling. Deze trend is dus al wel een beetje mainstream, maar dat neemt niet weg dat je woonkamer of keuken er direct een stijlvolle look van krijgt.

Het grote voordeel van stalen deuren is namelijk dat ze in verschillende soorten inrichtingen te combineren zijn. Daarbij zorgen ze direct voor een flinke portie sfeer in een ruimte. Ze zijn industrieel, zien er gelikt uit en geven een woonkamer of keuken net dat beetje stoerheid dat ze soms nodig hebben. Dat zonder een volledig robuust of industrieel interieur te hebben. Een must dus!

4. Werk draden, hoekjes en kieren goed weg in huis

Een woonkamer waar de draden van de televisie te zien zijn, is uiteraard helemaal niet erg maar past niet goed in het luxe plaatje. Wanneer je voor een huis met luxe uitstraling wil gaan, maken draden en snoeren geen deel uit van het totaalplaatje. In andere woorden: werk alle draden, snoeren, hoekjes en kieren goed weg zodat er geen rommelige hoeken in huis te vinden zijn.

Daarmee zorg je ervoor dat de basis netjes en stijlvol is. Het is dus ook aan te raden om alles netjes af te werken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van mooie hoge plinten en het wegwerken van kieren en gaten in kasten, bij vloeren en in andere onderdelen van het huis. Je zult zien dat het geheel er direct flink van opknapt, helemaal wanneer je voor een mooie kleur of een luxe materiaal plinten gaat.

5. Experimenteer met slimme verlichting in spotjes

Tot slot nog een onmisbare tip waarmee je van jouw huis binnen no time een luxe droomhuis maakt: schaf slimme verlichting aan in de vorm van spotjes. Met spots in huis zorg je namelijk voor handige felle lampen wanneer je ze nodig hebt en sfeervolle, warme verlichting op de momenten dat je aan het relaxen bent. De keuze van je verlichting heeft een enorm effect op hoe de ruimte er uiteindelijk uitziet.

Met spotjes kun je bepaalde items in huis uitlichten, zoals een mooi groot schilderij, meubelstuk of kunstwerk. Wanneer je dimbare spotjes hebt die je met een app kunt bedienen, is het heel eenvoudig om bepaalde scènes in te stellen. Voor een avondje met vrienden heb je bijvoorbeeld een heel ander, sfeervol, lichtplan dan wanneer jullie op de bank zitten. Aanrader!

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan