Huizenmarkt Rik 21 december 2022

Genieten van je eigen vakantiehuisje

Op vakantie gaan in eigen land is nog nooit zo populair geweest. Het is soms onmogelijk om zelfs in de meest koude maanden een vakantiehuis te bemachtigen om even uit te waaien aan zee of om te genieten van een bosrijke omgeving. Als je vaak een weekendje weggaat om even tot rust te komen en je hebt er geld voor, dan is het kopen van een vakantiehuis zeker het overwegen waard.

Overal in Nederland

Vakantiehuizen vind je overal in Nederland. Er zijn particuliere vakantiehuizen die je op eigen houtje kan verhuren, maar er zijn bijvoorbeeld ook vakantiewoningen Noord-Brabant en omstreken op een vakantiepark waar geregeld vakantiehuisjes worden verkocht aan particulieren. Maar waar moet je nu op letten als je een vakantiehuis wil kopen en deze als je er geen gebruik van maakt ook wil verhuren?

Zelfstandig verhuren

Het voordeel van een tweede woning als vakantiehuisje kopen, is dat je de inrichting helemaal zelf kan bepalen. Huizen in vakantieparken hebben vaak een vaste indeling en opstelling qua meubels. Dit tweede huis kun je helemaal eigen maken. Let wel dat wanneer je het huis ook wil verhuren aan derden dat je niet teveel persoonlijke dingetjes in het huis achterlaat. Denk hierbij aan familiefoto’s of mooie erfstukken. Koop je het vakantiehuis puur voor jezelf, dan hoef je daar natuurlijk geen rekening mee te houden.

Wel moet je natuurlijk het huis en eventueel een tuin zelf beheren. Trek hier wel geregeld de tijd voor uit om zo het huis in goede staat te houden. Dat is gunstig als je het ooit weer wil verkopen. Daarnaast hou je met verhuren zelf de verhuurgegevens bij. Je kan je uiteraard aansluiten bij een website voor het verhuren van particuliere woningen.

Verhuren via een vakantiepark

Als je een van de vakantiehuisjes Zeeland van een vakantiepark hebt gekocht, dan kun je met het vakantiepark allerlei afspraken maken over het verhuren van je vakantiewoning. Een dergelijk vakantiehuis moet natuurlijk aan het interieur van de andere huizen voldoen, maar soms heb je daar wel een beetje speling in qua meubels. Is het huis al ingericht, dan hoef je hier verder niets voor te doen.

Hoewel je natuurlijk zelf het huisje geregeld schoonhoudt, is het wel fijn om te weten dat bijvoorbeeld de tuin van het huisje door het Groenbeheer van het vakantiepark wordt onderhouden. Dit verschilt echter per park, maar je kan hier goede afspraken over kunnen maken.

Veilig vakantiehuis

Als je een huis verhuurt is het fijn dat het huis ook veilig is in gebruik. Dit betekent dat er een brandblusser aanwezig is, maar ook dat het huisje voorzien is van rookmelders. Omdat veel mensen gebruik maken van je woning, is het belangrijk om apparatuur, zoals een fornuis, magnetron, oven of vaatwasser goed te onderhouden. Blijkt een apparaat defect, dan is het goed om deze zo snel mogelijk te (laten) vervangen om ongelukken te voorkomen. Zo weet je zeker dat jij ook volop geniet als je in je eigen vakantiewoning verblijft.

Goede investering

Een vakantiehuis kopen is een goede investering, omdat de huizenmarkt redelijk waardevast is en minder risico met zich meebrengt. Daarnaast heb je altijd een vakantieadresje om heerlijk uit te waaien of mooie wandelingen te maken. Ga je het huis verhuren aan derden, dan kun je hier zelfs nog wat aan verdienen. Dit geld kun je weer in het onderhoud van het huis steken.

Boek je eigen vakantie

Het is wel belangrijk dat je van te voren de weken of weekends die je zelf in je vakantiehuis wil doorbrengen vastlegt, wanneer je je tweede huis wil gaan verhuren. Verhuur je het zelf, dan heb je dat iets beter in eigen hand natuurlijk dan wanneer je een huisje op een vakantiepark hebt gekocht. Kies bijvoorbeeld een weekend per maand uit en leg je lange vakanties vast in het jaar. Met je eigen vakantiehuis heb je iets om naartoe te leven in je drukke bestaan.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan