Woninginrichting Rik Feijen 27 september 2021

Gordijnen op maat of verduisterende rolgordijnen

Gordijnen, waarvoor dienen ze. Allereerst zijn gordijnen op maat bedoeld om het licht buiten te houden. Ten tweede zijn gordijnen bedoeld om nieuwsgierige mensen geen blik naar binnen te gunnen. Als er iets ergerlijk is, zijn het wel mensen die naar binnen kijken / gluren. Dit geldt voor in de slaapkamer maar ook voor in de woonkamer. De derde reden om gordijnen op te hangen voor je ramen is dat je met gordijnen een kamer sfeer kan geven. Een romantische sfeer, Een zonnige blije sfeer of juist een moderne strakke sfeer. Er is veel mogelijk met gordijnen.

Gordijnen op maat, meten is weten

Gordijnen zijn verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren, maten, prints en lichtdoorlatendheid en geluiddoorlatendheid. Belangrijke informatie die je moet weten in de winkel is de maat. Hang eerst de gordijnroede op. Neem de breedte van de gordijnroede en tel hier 20 centimeter bij op. De hoogte van de gordijnen kan je bepalen door vanaf de vloer tot de bovenzijde van de gordijnroede te meten. Het gordijn komt dan ongeveer 1,5 centimeter vrij van de vloer te hangen. Let op: deze meetmethode gebruik je voor stoffen gordijnen op te meten. 

Stem de gordijnen af met je inrichting

Zeker voor de slaapkamer is het belangrijk om zachte kleuren te kiezen voor de gordijnen. Dit helpt bij het in slaap komen en helpt de sfeer van de slaapkamer rustiger te maken. Zo kan je je slaapkamer romantisch, nostalgisch of modern chique maken. Ook is het gebruik van de ruimte waar het gordijn komt te hangen belangrijk. Voor een slaapkamer kan je dan beter kiezen voor een wat dikkere stof die geluid meer buiten houdt. Daarnaast is voor de slaapkamer van belang dat er geen licht van buiten doorheen schijnt. 

Verduisterende rolgordijnen

Een goede optie voor in de slaapkamer zijn de verduisterende rolgordijnen. Deze zijn simpel elegant, duurzaam en effectief.

Gordijnen op maat en verduisterende rolgordijnen hebben veel functies. Ze verduisteren, houden rumoer en herrie buiten, maar geven vooral een ruimte sfeer. Kies de gordijnen die bij jouw inrichting passen en vergeet niet de maat van jouw gordijnen op te meten.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan