Bart Pype 20 juni 2018

Groen was nog nooit zo voordelig

Kopers van een EPC ≤0 woning komen straks in aanmerking voor € 20.000,- extra krediet, zonder dat hiervoor een energieprestatiegarantie moet worden afgegeven. Dit blijkt uit de nieuwe regeling hypothecair krediet, die ter openbare consultatie is gelegd. Hiermee reageert de minister op een brief van NVB, waarin de minister gevraagd wordt een probleem in de regeling op te lossen.

De minister heeft nu een conceptregeling ter consultatie aangeboden. Waar de regeling eerder aan kopers van energiezuinige woningen slechts extra krediet toestond als een energieprestatiegarantie werd afgegeven, is het nu slechts nodig dat wordt aangetoond dat sprake is van een EPC≤0 woning. Waar kopers van nul op de meter woningen echter € 25.000,- extra mogen lenen, staat de minister aan kopers van een EPC≤0 woning niet meer dan € 20.000,- extra krediet toe.

Brancheorganisatie NVB is te spreken over de stap van de minister. NVB-voorzitter Piet Adema: “Verduurzamen van woningen kost geld, maar levert de consument wel iedere maand een besparing op. Als we verduurzaming belangrijk vinden, moeten we de consument wel in staat stellen geld te lenen waarmee hij die energiebesparende maatregelen kan bekostigen. Door de consument nu iets meer te laten lenen, is hij op de lange termijn voordeliger uit. En het is nog goed voor het milieu ook.”

Geschreven door: NVB

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,2 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan