Naomi Doomen 3 juli 2024

Groen wonen: hoe bomen waarde toevoegen aan jouw woning

Staat het upgraden van de voor- of achtertuin bij jou op de planning? Dan is het toevoegen van bomen aan het ontwerp zeker het overwegen waard. Want kies je voor het planten van een of meerdere bomen? Dan profiteer je meteen van een flink aantal voordelen. Niet zo gek dus dat een of meerdere bomen al snel terug te zien zijn in het ontwerp van een nieuwe tuin. We hebben in dit blog een paar voordelen voor je op een rijtje gezet. Wie weet ga je hier binnenkort al een keer mee aan de slag.

De tuin kan van nature afkoelen tijdens de warmste maanden van het jaar

Denk je aan het planten van bomen, dan denk je misschien al snel aan leibomen, eikenbomen of berkenbomen. Maar je hebt ook nog eens de keuze uit tal van minder bekende varianten, die net zo stijlvol zijn. Denk daarbij aan het planten van een krentenboom. En is de boom eenmaal helemaal volgroeid bij jou in de tuin? Dan kan het van nature veel beter afkoelen tijdens de warmste maanden van het jaar. Maar het is daarnaast ook nog eens het nieuwe huisje voor de vogels. En daardoor draag je een duurzaam steentje bij aan de planeet.

Je zorgt direct voor erg veel sfeer in de tuin door bomen te planten

Ga je voor leuke fruitbomen of een prachtige walnotenboom? Dan zorgt dit ook nog eens meteen voor erg veel sfeer bij jou in de tuin. De boom zorgt voor een erg mooie kleur het hele jaar door. Zorg er dan wel voor dat je meer dan genoeg ruimte om de boom hebt om het te laten groeien. Zo hebben de wortels van de boom genoeg plek om goed te kunnen aarden. En dat is wel zo belangrijk om te weten, toch?

Voor iedere soort tuin en sfeer zijn er passende bomen te verkrijgen

Het maakt niet uit wat de grootte van je eigen tuin is. Of wat voor soort sfeer je het liefste neer wilt zetten in het verlengstuk van je woning. Er zijn altijd wel geschikte soort bomen te verkrijgen. Neem daarom online alvast een kijkje en doe op deze manier alvast wat inspiratie op. En het kopen van nieuwe bomen voor je tuin? Ook dat heb je in een mum van tijd online gedaan. Laat het upgraden van je woning dus maar snel een keer beginnen.

terug naar overzicht

Onze klanten geven ons een 9!

Bij vb&t Makelaars staan jouw wensen altijd voorop. Daarom worden we door onze klanten beoordeeld met een 9,3 Benieuwd waarom? Bekijk de beoordelingen.

Klantbeoordelingen

Op de hoogte blijven van ons woningaanbod?

Maak een account en ontvang van ons per e-mail updates met voor jou relevant woningaanbod.

Maak een zoekprofiel aan